De laatste tijd heb ik het zo druk, dat het me soms even teveel wordt. Sinds het overlijdensgeval van een dierbare eind vorig jaar heb ik de tijd niet gehad om het te verwerken. Ik slaap al maandenlang slecht. Het vele reizen wordt me te vermoeiend, bij teamopdrachten komt alles steeds op mij neer…

Door de nalatigheid van anderen moet ik last minute ineens alles gaan regelen, ik raak gestrest, op de site komen er ook weleens reacties waarvan je denkt: “Waar hebben we het nou over?”… Oftewel: mijn leven is helemaal uit balans. Om balans in mijn leven te krijgen, heb ik afgelopen zaterdag meegedaan aan een workshop “Balans in je leven nu”.

Het eerste wat ik leerde, is dat ik moet ophouden fouten te zoeken in mezelf. Complimenten werken bij mij vaak averechts. Ik word er onzeker van en belemmer mezelf door me verkeerd te maken. Daarna maakte ik kennis FOCUS. FOCUS staat voor fun, organize, create, update en SMART. Toen ik deze woorden hoorde, moest ik even slikken. Fun heb ik niet in mijn leven, organiseren doe ik de hele dag door, nieuwe mogelijkheden creëren doe ik meer voor anderen dan voor mezelf, up-to-date ben ik met de meeste dingen niet, en SMART, daar word ik mee doodgegooid tijdens mijn carrière. Weer een punt dat erop wijst dat mijn leven totaal uit balans is.

Wat bleek, is dat ik totaal geen overzicht heb over mijn leven. Toen ik moest gaan mindmappen over mij en mijn dagelijkse en ideale leven, zag ik mijn leven pas helder op papier staan. Mijn carrière neemt teveel tijd en energie in beslag, terwijl ik niet eens toekom aan een sociaal leven. Zelfs mijn passie, actief bezig zijn de Hindoe Dharma, lijdt eronder. Dit bleek allemaal uit mijn mindmap. Tijd voor verandering dus!

TJA, hoe vaak heb ik dat wel niet gedacht en gezegd? Ik heb zo vaak gepland verandering in mijn leven te brengen, maar uitvoeren… “Dat komt morgen wel.” Ja, niet dus! Een jaar geleden had ik me bijvoorbeeld voorgenomen om actief te beginnen met lezen en karmakaand leren. Maar ondanks dat het mij veel voldoening geeft, heb ik het nog steeds niet gedaan. Althans, ik begon wel, maar na twee weken was ik weer gestopt. Zo ging het een paar keer, tot ik voor een paar maanden lang definitief stopte. En dat door steeds dezelfde smoesjes: “Nu ben ik te moe, ik doe het morgen wel” of “Ik ben even bezig met iets anders dat belangrijk is, ik haal het morgen wel in”.

Misschien moet ik doen wat mijn vriendinnen zeggen: een mijlpalenplanning maken en keiharde deadlines stellen voor mijn dagelijkse leven. En dan elke keer een kookwekker zetten. Als het rinkelt, dan is het de deadline en moet ik door naar de volgende activiteit. Gek he? Zelfs voor mijn ontspanning moet ik een kookwekker zetten!

NOOT: In mijn eerste alinea schrijf ik op de site komen er ook weleens reacties waarvan je denkt: “Waar hebben we het nou over?” Ik wil even duidelijk maken en benadrukken dat dit niet gaat om de vragen die worden gesteld, maar de reacties van mensen waarin ik word uitgescholden, bezoekers worden beledigd, er dingen worden geconcludeerd die helemaal niet zijn gezegd en dergelijke.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 91543 additional Information on that Topic: hindoedharma.nl/blog/balans-in-je-leven/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: hindoedharma.nl/blog/balans-in-je-leven/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *