Voor Hindoestanen is het geluk van de vrouw vaak gedefinieerd als een beslist levenspad: een meisje groeit op, bereikt de ‘huwbare leeftijd’, gaat trouwen, krijgt kinderen, voedt haar kinderen op en later verzorgen haar kinderen haar. Ben je als vrouw alleen en/of kindloos, dan word je al snel aangekeken alsof je geen volwaardig persoon bent.

Ik merk dat veel Hindoestaanse vrouwen zich om deze reden zorgen maken over hun toekomst. Dat is op zich ook niet gek. We worden opgevoed met dit idee van hoe het leven van een vrouw eruit hoort te zien. Al op hun zestiende krijgen meisjes te horen dat ze over een paar jaartjes alweer zullen trouwen. Op hun achttiende wordt vaak gezegd: “Ja ja, nu moeten we beginnen een partner voor je te zoeken.” Ben je 24 en heb je nog geen partner, dan komen familieleden rap met allerlei rishta’s aanzetten, alsof er een crisis is uitgebroken. En ben je 28 en heb je nog geen partner, dan is de crisis groter, ben je zielig en begint iedereen zich zorgen te maken alsof je leven op het punt staat te verdoemen: “Ka hoy ie chauwriya ke?” (wat zal er van dit meisje komen?)

Natuurlijk is het ontzettend fijn om je leven met iemand te delen en vooral als die ‘iemand’ een mr. Right is. Een zorgzame man die van je houdt, met wie je lief en leed deelt, die je het gevoel geeft dat je nooit alleen bent. Dat zou geweldig zijn! Dat hele sprookje met ringen, een prachtige bruidsjurk en een bijzonder feest is ook fantastisch om te mogen meemaken in je leven; the special day waar elke vrouw op wacht. Bij Hindoestanen al helemaal, want wij trouwen in minstens twee dagen. Dat speciale moment wil je natuurlijk heel graag meemaken. And why not? Dat is immers het ideaalbeeld van hoe het leven volgens velen hoort te zijn. Huisje, boompje, beestje; het vaste programma dat de sociale norm, cultuur en religie ons voorschotelen. Familie, vrienden, kennissen, sprookjes, tv-programma’s, media… Allen hebben het over dit levenspatroon.

Nu zijn al die normen en idealen wel leuk en aardig, maar ben je nou echt zielig of verdoemd als je van dit patroon afwijkt? Ik bedoel: kom op zeg, we zijn toch wel meer dan een stel voorgeprogrammeerde genen uit de oertijd?! Leuk en aardig dat de vrouw is geschapen uit de rib van een man, maar dat betekent toch niet dat we afhankelijk zijn van de man en dus per se een man in ons leven moeten hebben? De omgeving moet maar accepteren dat het leven nu eenmaal zo is gelopen. Stop met die eindeloze koppelpogingen en doe niet alsof de vrouw onvolwaardig is als ze haar leven niet deelt met een man. Maak de man niet zo belangrijk. Vrouwen kunnen best zelfstandig zijn, ook als ze er alleen voor staan.

In deze samenleving waarin de “ik” steeds belangrijker wordt, is dat misschien ook wel nodig. Ik denk dat de vrouw in de praktijk vaak nog steeds ondergewaardeerd wordt. Natuurlijk praten veel mensen over emancipatie en wordt er veel gedaan om de positie van de vrouw te verbeteren. Maar feit is dat vrouwen vaak meer hun best moeten doen om zichzelf te bewijzen dan mannen. Hun succesfactor wordt vaak bij anderen neergelegd. En dat is zonde, want er bestaat niet zoiets als mannenkwaliteiten of vrouwenkwaliteiten. Man en vrouw zijn gelijk; de kwaliteiten liggen niet in het geslacht, maar in de aard. De vrouw kan net zo goed meedoen in de maatschappij als een man. Alleen of niet; ze staat haar mannetje wel.

23 antwoorden
 1. silvie zegt:

  Hallo,

  Dit klopt vrouwen zijn niet minder waard zonder een man. Ze kunnen best veel zonder een man. En ook kunnen ze in hun eentje zorgen voor hun kinderen. Ook wordt een vrouw anders gezien in de familie als zij alleen komt te staan.

  Beantwoorden
 2. Shabrie zegt:

  Ik voel mij niet minder dan getrouwde vrouwen..(vrouwen met partner) Juist zie ik dat ik meer kan en mag dan een gebonden vrouw. Ik geniet elke dag van mijn leven en ga happy door het leven.. Dus ondergewaardeerd voel ik mij niet, maar wat anderen over mij denken boeit mij ook niet.. Ik werk, ik zorg, ik ga uit en geniet. Ik mis een man in mijn leven niet.. Heb ook niet de verplichtingen om voor een ander te zorgen, behalve mijn kids… Ik heb lang genoeg voor een ondankbare man gezorgd.. Geen stress meer in het leven en ik hoef ook niemand wat te bewijzen.

  Beantwoorden
 3. marsha zegt:

  Heerlijk,bijna 30jr en geen vriend/man, geen kinderen. Ik geniet van het leven en Mr.Right komt wel. Er valt onwijs veel uit het leven te halen. Carpe Diem!

  Beantwoorden
 4. Hindoestaanse man zegt:

  Ik ben zelf een getrouwde hindoestaanse man en wil hier het volgende over zeggen. Als je alleenstaand bent is dat niet raar, al ben je een man of een vrouw. Sommige mensen hebben geen geluk, anderen weer wel. Hindoestanen die minzaam over een hindoestaanse vrouw denken, omdat ze geen relatie heeft, zijn naar mijn idee niet goed geschoold, een beetje achterlijk en niet goed op de hoogte van hun eigen religie. Het staat nergens voorgeschreven dat je moet trouwen. Leef en laat leven.

  Beantwoorden
 5. Radj zegt:

  Het is goed dat niemand zich onder druk laat zetten om een relatie aan te gaan. Het is een ieder’s eigen recht in het leven om met of zonder partner (gedurende fasen, langere tijd of voor altijd) door het leven te gaan. Ik kan me goed voorstellen dat er twijfels reizen als je druk vanuit de omgeving ervaart, omdat je het gevoel van de eenzaamheid of twijfels in je sociale cohesie hierdoor versterkt kunnen worden. Sta je sterk, mediteer je, doe je aan Yoga (Jnaana, Raaja, Karma, Bhakti), dan komen deze twijfels over jezelf minder op.
  Overigens een mens in twijfel is wankel en elke wind brengt hem/haar aan het wankelen, niet alleen zulk huwelijksdruk wat slechts 1 v d zovele voorbeelden is..
  In verlengde hiervan zie je ook dat mensen die single zijn dus twijfelen over deze status en mensen die omgekeerd wat langer een relatie hebben zich weer in een sleur voelen en het allemaal minder ‘spannend’ vinden (daarom de massale echtscheidingen in NL)..kortom zo bezien hangt er aan alles nadelen, als je niet sterk in je schoenen staat.. 😉

  Mooi onderwerp en goed aan de kaak gesteld.

  En v.w.b. Mr of Mrs Right:
  Hoewel ik besef dat het mogelijk niet zo bedoeld is, Mr of Mrs Right bestaat niet! Een ieder mens, hoe zeer die goedheid en barmhartigheid nastreeft maakt fouten of heeft onvolkomenheden. Dat besef ik zelf als persoon die al >20jaar relaties heeft gehad. Bovendien zitten mannen en vrouwen anders in elkaar omdat ‘Mannen van Mars komen en vrouwen van Venus'( John Gray) en kan soms een wereld van verschil zijn in denken en doen. Je komt samen veel uitdagingen tegen waar je heel vaak voor moet samenwerken oa in opvoeding kinderen, de grootste uitdaging (spiegel) van je spirituele groei vind ik zelf. En waar er samengewerkt wordt, ontstaat er wrijving.. Je kan wel [i]streven[/i] naar een harmonieuze relatie, maar (helaas voor de ongetrouwde en nog onervaren vrouwen op dit gebied) is de bittere waarheid; volkomenheid door ‘vinden van een Mr/Mrs Right’ zit er helaas niet in..

  Beantwoorden
 6. Von zegt:

  Ik denk dat het idee achter een “verzonnen idee” alleen voortgezet wordt in een dichtbevolkte samenleving. Zelf ben ik opgegroeid in een dorp en nog steeds woonachtig. Vooroordelen zijn gauw gemaakt; je bent dom als je in een dorp woont, als je in een dorp woont dan kan je niet aan een intelligente partner komen …etc. Dit heet bekrompenheid. Maar ik heb nooit kritisch gekeken naar de veranderingen in de leefwijze van alleenstaande hindoestaanse vrouwen. Wij mogen van geluk spreken dat wij een enorme vrijheid genieten in Nederland. Wij hebben i.d.d. prachtige moralen in ons geloof/cultuur. Er zijn mensen in het verleden geweest die getracht hebben om Hindoes te vernietigen en wetten op te leggen die niet eens ergens in de Veda’s staan. De Mongolen, Turken en Engelsen hebben India geruïneert maar de vrouw is overeind gebleven. Kijk eens goed naar het silhouet van India … je ziet een dansende vrouw in sari. Alleenstaand of gehuwd/samenwonend, verkering/verloofd, lesbisch of wat dan ook, respect voor de vrouw is op z’n plaats waar ter wereld.

  Beantwoorden
 7. Rabinder zegt:

  Ik wacht eigenlijk op de blog v.d. alleenstaande hindoestaanse man. Maar misschien maak ik dat niet mee, daarom deel ik u het volgende mee. De mens is een kudde dier en zal altijd op zoek gaan naar geluk, soms in de vorm van een partner. Al is het niet voor het leven. Het is zeer menselijk om een keer verliefd te worden. Dat is een van de grootste geneugten op deze wereld en ieder mens moet dat minimaal een keer ervaren. Niet alle mannen zijn Ram en niet alle vrouwen zijn Sita. Als mens zijnde heb ik altijd getracht mijn huwelijk te redden, ik heb getracht Ram te zijn. Helaas was ik niet met Sita getrouwd. De hindoestaanse dames die erna volgden waren ook geen Sita. Helaas weiger ik aan de zijde te staan van een vreemdganger of iemand die geen normen en waarden heeft passend in onze cultuur. Desondanks heb ik mijn Dharma niet uit het oog verloren en ben ik nog steeds zoekende naar die ene hindoestaanse. Blijft natuurlijk de vraag of een mens alleen gelukkig zou kunnen zijn? Ja, absoluut, maar niemand is absoluut alleen. Blijf geloven, blijf proberen, blijf doen, je dharma, verwacht er niks van.

  Beantwoorden
  • Ranjita zegt:

   Hallo Rabinder, dat blog zal ik inderdaad niet schrijven, aangezien ik daar te weinig van af weet. Ik weet alleen door eigen waarnemingen dat vrouwen vaak scheef worden aangekeken wanneer ze geen partner hebben terwijl dat bij mannen niet zo is. Mocht je een blog willen schrijven, dan is dat natuurlijk altijd welkom.

  • Hanneke zegt:

   Misschien ligt het “probleem” in het feit dat u “die ene hindoestaanse” zoekt (ik weet dat deze post al meer dan 2 jaar oud is, maar toch)? Waarom geen Bhakra (zoals ik die benaming vaak in jullie kringen hoor)? Puur Hollandse vrouw? U wilt gelukkig zijn, dit hangt niet af van hindoe of geen hindoe. Kijk om u heen en wordt verliefd, maar sorteer niet op hindoestaans of niets hindoestaans. Ik ben heel gelukkig met een hindoestaanse man die “jullie” culturele / geloofsgebaseerde “beperkingen” heeft verlaten.

 8. harman zegt:

  ik zoek een lieve hindoestaanse schone leeftijd ca 35 jr, kinderen geen bezwaar.. ben zeer lieve man en zoek mijn grote liefde!!
  leef vanuit hart en hoop hier de juiste persoon te vinden…

  Beantwoorden
 9. Dhr.Pt.Jagdew zegt:

  Geachte harman,

  U kunt zich inschrijven op een hindoestaanse dating site.
  Bijvoorbeeld: Randha.nl/Humsafar.nl/Jaanam.nl

  Met Vriendelijke Groet,

  Dhr.pt.Jagdew

  Beantwoorden
 10. potten zegt:

  Ik wil en hoef geen hindoestaanse vrouw. Ik ben een hindoestaanse-indiaans jongen en ben met een turkse dame. Ik hebt nooit met een hindoestaanse dame gehad dat levert alleen maar problemen. Ze zoeken auto en geld en rijbewijs en eisen dat van hun man. Een site heeft herman niet nodig hij moet gewoon uitgaan en via familie mensen leren kennen, op dating sites zitten zoveel hindoestaase vrouwen leugenaars en bedriegers en zakkenvullers. Liegen voor hun eigen leeftijd en aantal relaties die ze ook hebben gehad bah!!! Wil je echt niet meemaken. Sommige als je met ze praat kijken ze als of je ze nooit hebben gezien en vele geven grote praat. Ze zoeken tegenwoordig van alles al is het je laatste centen willen ze dat ook nog op eten. Dat gelul met lage kasten en hoge kasten bla bla bla. De hindoestaanse familie houden vaak van mensen domineren en vaak dacht oprotten met dit soorten mensen. Vaak eisen de ouders van het meisje dat hij geld en auto en rijbewijs moet hebben. Vaak doen ze ook gek willen ze zogenaamd moord plegen en vaak wordt er ook uitgescholden. In Nederland worden velen van hun potten of nemen ze afstand van hun familie, want ze kunnen niet tegen dat achterbaks en hypocriet mentaliteit! Dat geslijm! Zelfmoordpogingen staat heel hoog bij hun. Dit is ook opgevallen bij de Nederlanders !

  Beantwoorden
 11. amrish zegt:

  Het draait vaak om lage kasten en hoge kasten. Vaak gaat het erom hoe lichter je van kleur bent dan tenger strijdige het donkere. Dit probleem is om kindertjes te gaan maken. Maak vaak is de knapheid van een licht gekleurde kinder minder knap en mooi door mate ze klonen met het lichtere vrouw en lichtere man en een lichte vrouw met een donkere man en anders om hebt je ze ook. Zelfs een hindoestaanse man met een creoolse vrouw krijgen de mooiste kinderen.

  Beantwoorden
 12. anjum zegt:

  Hai ik ben 24 en heb al een tijdje ( 2 jaar ) met een Nederlander. ze is gewoon top. Daarvoor had ik met een hindoestaanse dame. Pfff wat een arrogante kwal was dat. Zij en haar familie 1 potje nat. De enigste waar het de familie omging is wat voor opleiding ik deed en of ik later goed mee zou kunnen verdienen om hun dochter goed te kunnen verzorgen. Nah ik kon dat niet aanstaan dus antwoorde ik hun. Wat heeft jou dochter mij te bieden, want het moet niet alleen van 1 kant komen nee het moet van beide kanten komen. Ik zie dat hindoestanen veel met aanzien te maken hebben. Hoe belangrijker de baan hoe beter het is voor de familie pfff echt triest. Daarom doe ik niks meer met hindoeïsme. Heb ook zeer weinig contact met de hindoe dames omdat ze zo arrogant zijn en doen alsof ze heel wat zijn. Mijn vriendin haar ouders accepteerde me om wie ik was en omdat hun dochter mij leuk vond. Ze vroegen niet van wat ga je later doen, gaat het veel geld opleveren. Nee integendeel ik werd opgenomen in de familie met een warme gevoel. Maar ik zie dat veel hindoe jongeren en mannen de hindoe vrouwen links laten liggen voor de Nederlandse en eerlijk ik ben er trots op. Ik zal niet nu en ook niet in de toekomst op een hindoestaanse vallen. Ik zie geen toekomst met ze en wil het ook niet.

  Beantwoorden
 13. siresh zegt:

  Ranjita als je nooit een vriend hebt gehad blijf gewoon lekker. Mensen in deze zijn niet meer te vertrouwen.

  Ik kende ook een hindoestaanse meisje in suriname. Ze zei als jij een relatie met mij aangaat zal het ook wat geld moeten kosten en zei ohhhh? Ik ben een goed uitziende man als jij met een relatie aangaat ga jij voor mij dokken. Ze was echt brutaal en ze had al eerder 3 relaties onderhouden met jongens in het verleden en mij regels komen schrijven en eisen.

  Beantwoorden
 14. Biharie zegt:

  ik ben een Hindostaanse man van 58jaar single ik zoek een single Hindostaanse vrouw leeftijd tussen 50 tot 65 jaar bellen 0618945723 ronnie

  Beantwoorden
 15. Roy zegt:

  Hoi ,
  Ik ben een Hindoestaanse man van 40 jaar uit Amsterdam .
  Ik ben opzoek naar een Hindoestaanse vrouw uit Nederland .
  Haar leeftijd moet ook tot 40 jaar zijn .
  Mijn telefoonnummer is nummer 0633293775 .

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. diyala uni schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: hindoedharma.nl/blog/de-alleenstaande-hindoestaanse-vrouw/ […]

 2. ltobet schreef:

  … [Trackback]

  […] Info on that Topic: hindoedharma.nl/blog/de-alleenstaande-hindoestaanse-vrouw/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *