Gisteren kreeg ik een prachtig bericht in het gastenboek, waarvan ik echt tranen kreeg in mijn ogen. Ondanks mijn lange stop komen er nog mensen op de site. Sterker nog, mensen zijn geïnteresseerd in mijn werk.

Leuk om te lezen, en iets wat ik de laatste tijd goed kan gebruiken. Twee maanden geleden ben ik erachter gekomen dat mijn zelfvertrouwen een beetje onder peil is gekelderd. Ik zit veel binnen en zie dus niet zoveel mensen als ik zou willen. Vandaag ga ik met wat vrienden naar de Efteling, dus dat wordt wel leuk. Sinds mijn verhuizing zie ik ze immers veel minder. Maar wat zal dat een domper zijn als ik vanavond weer thuis ben. Weer dat huis-school-huiswerk-slapen-leventje. Pfff, soms is het echt even zien hoe ik mezelf moet redden.

Als ik me niet gelukkig voel, gaat alles slomer. De schooltijden, het leren van tentamens, de treinreizen die al standaard bijna twee uur duren. Ik heb nergens meer zin in. Het is alsof het duister het licht overwint. Mijn zelfvertrouwen moet dus wel weer op een gezond niveau belanden! De afgelopen dagen heb ik me dus daarop gefocust.

Ik heb mijn mooie zomerse kleding uit de kast gehaald, ben gezonder gaan leven (jáá, ik ben fruit gaan eten!), ben gaan sporten (lees: rennen naar de tramhalte), heb oogcontact gemaakt (wat een medepassagier als flirten zag, waarop hij naar me knipoogde), liep zingend over straat, ben sneller gaan lopen, heb anderen (vreemden) complimentjes gegeven, ben terug gaan grijpen naar positieve herinneringen, heb mijn eerste pittige discussie gehad (na 3 maanden), ben op de eerste rij gaan zitten bij de presentaties. God, wat is sochickenen toch geweldig!

Keihard werken aan schooltaken, nieuwe concepten bedacht, leuke sieraden gekocht en gedragen, zomerse kleding gedragen, mezelf verwend met de smaak van lychees met 6 bollen vanille-ijs en stukjes verse ananas en lekker genoten van alle complimenten en andere mailtjes die ik via de mail ontvang van mijn bezoekers. Wow, I like it!

Ik begin een beetje op het punt te komen dat ik heel trots ben op wat ik heb bereikt, en ik heb steeds meer hoop op een zonnige toekomst. De laatste dagen krijg ik ineens driemaal zoveel positieve reacties over mijn website, en dat betekent dat ik op de goede koers zit en zo moet doorgaan. Langzaam groeien naar het doel dat ik wil bereiken. Ik ben er klaar voor!

In de afgelopen paar dagen heb ik mijn gekelderde zelfvertrouwen de kans gegeven om te klimmen. Zelfmanagement heet dat, zoals een vriend van me dat zegt. Iets waar ik trots op kan zijn! Oeps, mag dat wel? Straks val ik ook dood als ik naar de hemel wil, net als Draupadi en de jongste vier paandava’s. Hmm… dat zal ik eens aan swami Raghavanand moeten vragen. Tot dan blijf ik nog even lekker in mijn trotse droomwereldje (weer een pluspunt voor mijn zelfvertrouwen!).

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: hindoedharma.nl/blog/een-plusje-voor-mijn-zelfvertrouwen/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: hindoedharma.nl/blog/een-plusje-voor-mijn-zelfvertrouwen/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: hindoedharma.nl/blog/een-plusje-voor-mijn-zelfvertrouwen/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: hindoedharma.nl/blog/een-plusje-voor-mijn-zelfvertrouwen/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *