2014 was een eng jaar vol onverklaarbare gebeurtenissen en verlies van dierbaren. Vermiste vliegtuigen, onverklaarbare en plotselinge overlijdensgevallen, miljoenen doden door oorlogen, neergestorte vliegtuigen, ziekte, armoede en andere verschrikkelijke omstandigheden. Dag in, dag uit lijden mensen over de hele wereld door allerlei omstandigheden. Ik voel me dan ook niet in de stemming om iets te vieren.

Bij elke knal van vuurwerk denk ik aan een geweer waarmee een onschuldig kind wordt doodgeschoten. Bij elke gillende keukenmeid denk ik aan een vrouw die wordt verkracht of een moeder die haar kind verliest. Bij elke ratelband denk ik aan oorlogen die worden gevoerd waarbij mensen en dieren zich angstig verstoppen, vrezend voor hun leven… Het is oudjaarsdag, maar in plaats van vreugde voel ik pijn, verdriet en allerlei gemengde emoties.

Ik ben niet in staat iets te doen voor deze miljoenen mensen. Ik kan alleen maar hopen en bidden dat dit nieuwe jaar voor ons allen de zon van kracht, moed, liefde en vreugde met zich meebrengt, om de donkere schaduw van het verleden te verdrijven met het licht van alle goeds die we maar kunnen wensen.

Fijne jaarwisseling allemaal!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. lotre online schreef:

    … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: hindoedharma.nl/blog/fijne-jaarwisseling/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *