Oke, er zijn dagen waarop ik denk: “Single zijn is rot!” Dan loop ik over straat en dan zie ik verliefde stellen hand in hand lopen naar de tramhalte, terwijl ik in mijn eentje loop. Of dan ga ik naar een huwelijk, waar ik twee mensen met elkaar verbonden zie worden, en dan denk ik: “Wanneer zal mij dat gebeuren?” Maar ik heb ook dagen waarop ik supertrots ben dat ik single ben!

Laatst zat ik met vriendinnen in het park, te praten over leuke acteurs. Geen jaloerse gozer om je heen die zeurt als je het weer over de sexy Shahid Kapoor hebt, of over de liefkozingen van Tusshar Kapoor. Lekker doen wat je wilt, met vriendinnen op stap en laat thuiskomen van de bios, zonder gezeur te krijgen van iemand die zich overgeslagen voelt.

Spontaniteit, vrijheid en flexibiliteit, dé redenen om single te zijn! Een vriendin van me studeert in de VS, een andere vriendin gaat elke maand een paar dagen naar het buitenland voor haar werk, weer een andere vriendin werkt als presentatrice bij evenementen. Zonder kopzorgen over een vriend of man die om aandacht zit te roepen. Geweldig vrij leventje, zonder gebonden te zijn aan één bepaald persoon in je leven.

Ja, natuurlijk zouden we allemaal wel iemand willen hebben om ons leven mee te delen, iemand met wie we door vuur en wind gaan. Ik zal ook wel ooit op zoek gaan naar “the love of my life”. Maar voorlopig richten we ons lekker op de vrijheid van ons leven. Lekker doen waar je zin in hebt en grenzeloos genieten van het leven!

Een paar weken geleden ging ik lunchen met twee vriendinnen van me, beide met een huwelijk om jaloers op te zijn. Maar toen we het hadden over een vriendin van ons die binnenkort zou gaan trouwen, nam het gesprek een enorme wending. Zo kwamen we op het onderwerp liefde binnen het huwelijk en bleek dat een huwelijk minder exciting is dan ik had gedacht. Dagelijks ruzie over huishoudelijke taken en rondslingerende troep. Over boxershorts die weer naast de wasmand liggen, over de kleding die is gekrompen doordat hij het verkeerde wasprogramma had gekozen, over het gat in zijn hand waardoor ze nu diep in de schulden zitten… De perfecte man is ineens veranderd in een onverantwoordelijke en vervelende vent.

Door het luisteren naar de nare verhalen over huwelijken weet ik nu beter dan dat een huwelijk een pavitra rishta is. Het huwelijk is niet altijd rozengeur en maneschijn of een “en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig-verhaal”. Het singleschap kan zijn slechte dagen hebben, maar deze mensen herinneren me eraan dat het huwelijksleven ook niet altijd een pretje is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *