Ik was 23 jaar oud en verafschuwde mezelf. Ik lag urenlang op bed en kon geen reden vinden om me ook maar te bewegen. Ik was moe van dit leven vol studeren en werken, altijd alleen maar serieuze dingen doen. Ik voelde me vast zitten in een wereld waarin ik niet wilde leven, maar ik wist niet hoe ik eruit moest komen. De afgelopen 7 jaar was ik alleen maar bezig geweest met studeren en werken. Het was misschien slechts eens in het kwartaal dat ik met vriendinnen van de middelbare school iets leuks ging doen en dat was het dan.

Los daarvan werd ik de afgelopen 3 jaar lastiggevallen, geïntimideerd, bedreigd en zwart gemaakt door een valse hindoepriester die misbruik van me wilde maken, wiens zogenaamde ‘liefde’ ik had afgewezen en wie die afwijzing niet kon accepteren. Ik werd bang, paniekerig en depressief. Er zijn tijden geweest dat ik niet eens de moed had om buiten mijn woning te stappen. Ik had veel paniekaanvallen, heb auto-ongelukken gehad en er zijn tijden geweest dat ik zelfmoord wilde plegen. Het leven was een hel geworden…..

De politie deed niets, mensen namen me niet serieus, therapieën hielpen niet en ik voelde me zo eenzaam, dat de enige overleving die ik zag, was om al mijn tijd aan mijn carrière te besteden, zodat ik niet met die negatieve gevoelens, emoties en slechte herinneringen hoefde te dealen. Op sociaal gebied isoleerde ik mezelf steeds meer en meer, en ik werd een workaholic. Zelfs na mijn burn-out viel ik terug in mijn oude patronen. Er zijn veel tijden geweest dat ik me realiseerde dat mijn leven en ik zo’n bende waren en toch besloot ik elke keer om workaholic te blijven en weg te rennen van iedere slechte emotie, gedachte en ieder gevoel dat ik ergens diep in mezelf wegduwde.

Wie had toen gedacht dat ik ooit uit die bende zou komen? Wie had gedacht dat ik ooit mijn baan zou opzeggen en voor 3 maanden naar India zou vliegen met een backpack van 5 kg? Wie had gedacht dat diezelfde zwakke persoon nu in de bergen op trektocht zou gaan, gletsjers zou beklimmen, van een berg af zou snowgliden en paden zou volgen waarvan ze niet weet waar ze naartoe leiden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *