Hindoeorganisaties, wie kent ze niet. Shri Sanatan Dharm Maha Sabha, Hindoe Raad Nederland, Omroep Hindoe Media, Sanatan Dharm Priesterraad… om maar een paar prominente te noemen. Ze hebben allerlei prachtige doelstellingen. Maar werken ze er ook naartoe?

De Shri Sanatan Dharm Maha Sabha is een overkoepelende organisatie, die er zou zijn om alle Sanatana Dharmi’s te vertegenwoordigen, hun belangen te behartigen en de Sanatana Dharma over te dragen. Zie ook de doelstellingen van de SD Priesterraad, die hier erg mee overeenkomen. Het mission statement van OHM en de doelstellingen van de Hindoeraad zijn ook wel het bekijken waard.

De hindoegemeenschap vertegenwoordigen, de leer van de Hindoe Dharma overdragen en verspreiden, zich op alle groepen in de hindoegemeenschap richten, de geschriften als uitgangspunt nemen, het bevorderen van uniformiteit bij religieuze activiteiten, boodschappen doen bereiken aan de hindoegemeenschap….. Prachtige doelstellingen, vinden jullie ook niet?

Maar wordt hier wel naartoe gewerkt? Zoals vele anderen roep ik een harde NEE. Wat doen ze immers? Wanneer hoor je wat van al die organisaties? Ja, OHM is elke zondagmiddag op tv, maar daar heb ik het niet over. Ik heb het over het hebben van doelstellingen, maar ze niet nastreven. Al die organisaties zouden er zijn om ons te vertegenwoordigen en voor te lichten. Maar nee, dat gebeurt niet.

Er is veel onenigheid binnen onze gemeenschap. Er wordt gediscrimineerd op kaste, geslacht en communiteit, en dat nog wel door bepaalde mensen en organisaties die ons zouden moeten vertegenwoordigen. Ze handelen in naam van de Dharma, maar plaatsen de mensen in hokjes en vullen hun eigen zakken. De downfall van de Dharma? Daar willen ze niets mee te maken hebben. Sterker nog: velen dragen er gewoon aan bij! Deze kleine groepering heeft er baat bij. Maar wat moet die groep hindoes die zich wél bekommert om de downfall van de Dharma? Hindoejongeren, maar ook -volwassenen, krijgen steeds minder interesse in de Hindoe Dharma. De voorgangers en organisaties die hier verantwoordelijk voor zijn, doen niets. De groep gedreven hindoes heeft hier moeite mee. Wat moeten we nu?

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. sex boy schreef:

    … [Trackback]

    […] Here you can find 5781 more Information to that Topic: hindoedharma.nl/blog/hindoeorganisaties-doen-niets/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: hindoedharma.nl/blog/hindoeorganisaties-doen-niets/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *