Mijn teleurstellingen over de stand van zaken binnen de hindoegemeenschap worden steeds frustrerender. Dagelijks lees en hoor ik verhalen van mensen over nare ervaringen met pandits en verschillende vormen van discriminatie binnen de hindoegemeenschap.

Waarom maken we onze vedische traditie kapot?

Waarom beperken we de Hindoe Dharma tot één rechtlijnig pad vol dogma’s, terwijl ze ons duizenden richtlijnen voorschrijft en ons de vrijheid geeft om ons pad zelf te kiezen en samen te stellen? Waarom moeten die zogenaamde braahmans prediken over een nederige blik en tegelijkertijd iedereen in hokjes plaatsen? Waarom moeten pandits zo nodig op een voetstuk zitten en vertikken ze hun arrogantie los te laten? Waarom zou de Sanatana Dharma beter zijn dan de Arya Samaj of andersom? Waarom kunnen we onze Vedische traditie niet staande houden? Sterker nog: Waarom maken we de Vedische traditie kapot met al onze dogma’s en discriminatie?

Hypocriete pandits

Mensen, mensen, mensen, waar zijn we mee bezig? Op de vyaas prediken dat vrouwen een vorm van Durga zijn en ondertussen vrouwen al hun rechten ontnemen. Prediken over gelijkheid en ondertussen onderscheid maken in ras, taal, kleur, communiteit, klasse en geslacht. Zelf fouten maken en de schuld bij anderen neerleggen. Zelf Hindoejongeren uitsluiten in de mandir en maar klagen dat er zo weinig jongeren naar de mandir komen. Kom op zeg, waarom zo hypocriet? Zeg, je kunt wel “braahman” zijn, maar dat betekent nog niet dat je de boel mag domineren! Grow up zeg!

Schaapachtige gemeenschap

De gemeenschap laat zich ook zo leiden. Ze gedragen zich als schapen die zich laten leiden door wolven (zelfzuchtige voorgangers). En maar blijven mekkeren dat de voorgangers zo zelfzuchtig zijn en hun taken en verantwoordelijkheden niet nakomen! Mekkeren en ondertussen toch achter diezelfde wolven aan blijven lopen. Wie houd je voor de gek?

Wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen braahman en shoodra? Dat de braahman het hoofd is van Raat Purusha en de shoodra de voeten? Zonder voeten kan hij niet lopen, zonder armen kan hij niet handelen, zonder romp kan hij geen armen hebben en zonder hoofd kan hij niet denken. Dus wat zitten mensen nou te zeggen over hoog en laag? En Arya Samaj en Sanatana Dharma dan. Wat is het verschil? Dat de Arya Samaj havan doet en de Sanatana Dharma murti pooja? Sanatana Dharmi’s doen ook havan, alleen dan beknopter dan de Arya Samaj. Dus waarom plaatsen we iedereen zo in hokjes?

Hou op!

Hou toch eens op met al dat moddergooien en al die discriminatie! Je wordt er echt niet minder van als je het onzinnige, onrechtvaardige en discriminerende janmavadische kastensysteem bij het afval gooit. Geen enkele sampradaaya of kaste is beter of slechter. Je wordt er echt niet meer of minder van als je je bekrompen visie inruilt voor een ruimere. Gooi toch weg, al die pruts! Weg met die voetstukken, weg met die wolven, weg met die schapen, weg met dat “ie sanaatan ke pakhan hai” en “ie arya samaaj ke pakhan hai”.

O mens, word een mens, maak de wereld nobel!

Kom op, gebruik je intellect en transformeer jezelf tot een verstandige nobele! Kies je eigen pad, volg het en laat anderen ook lekker hun eigen pad volgen. Onze Hindoecultuur is al genoeg vervuild en vernietigd door zelfzuchtige braahmans die denken dat ze Brahman zelf zijn. Laat het niet verder gaan en stop met al dat onzinnige gedoe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *