De 25-jarige mentalist Sudesh Roman is topper in de liveshow “De Nieuwe Uri Geller”. Tijd voor een interview!

Sudesh, vertel eens wat over jezelf.
Ik ben Sudesh Roman, 25 jaar, geboren en samenwonend in Rotterdam. Ik heb een theaterachtergrond en ben mijzelf de laatste 5 jaar gaan concentreren op “magisch entertainment”. Dit doe ik nu voor mijn beroep. Daarnaast studeer ik deeltijd HBO Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam.

Sudesh, je bent de enige Hindoestaan bij toppers van de show “De Nieuwe Uri Geller”. Hoe voelt dat?
Dat ik Hindoestaans ben is erg leuk, maar ik ben daar niet zo mee bezig. Ik ben blij dat ik op basis van mijn kwaliteiten en talenten ben geselecteerd in deze show. Ik ben namelijk al vijf jaar bezig als entertainer. Natuurlijk denk ik wel dat mijn achtergrond heeft meegespeeld. “Indian Magic” spreekt erg tot de verbeelding en we maken immers een televisieshow. Maar als ik niet kan presteren had ik ook geen plek verdiend in dit programma. Het is erg fijn om in een liveshow te zitten. Erg onwerkelijk ook. Alles wordt voor je geregeld. Decor, muziek, kleding, make-up, het is een fantastische ervaring! Ik kan het iedereen aanraden.

Je was bezig met het opbouwen van een carrière als professioneel theatermaker. Hoe ben je in aanraking gekomen met magie?
Magie is theater, met een spiritueel tintje.

Veel mensen zien een mentalist als een goochelaar. Hoe zie jij dit?
Mentalisme is een combinatie van psychologie, goochelen, intuïtie en showmanschap met als doel mensen te entertainen en verwonderen. Anders gezegd: Mentalisme is een amusementsvorm waarin vijf zintuigen worden gebruikt om de illusie van het zesde zintuig te creëren. Of mentalisten nou hele behendige goochelaars zijn of echte paranormale krachten bezitten, wordt altijd in het midden gelaten. Bij mentalisme draait het niet om ontmaskeren of iets nou echt of nep is, maar gaat het over de spanningen, emoties en entertainmentwaarde van je acts en demonstraties.

Sommige mensen geloven uit je acts dat je een bijzondere gave hebt. Hoe zie jij dit?
Alleen God heeft gaven. Wij mensen hebben kwaliteiten en talenten. Deze kwaliteiten kan iedereen ontwikkelen. Ik geloof niet dat ik deze dingen kan omdat ik in contact sta met een paranormale wereld. Ik ben niet paranormaal. Wat ik laat zien, is het resultaat van goede training en vaardigheden opgedaan in de loop van de jaren.

Waaraan heb je je bijzondere gave te danken?
Ik merkte snel bij mijzelf dat ik het leuk vond om in de belangstelling te staan. Ik vond het nooit erg om het voortouw te nemen en ook diverse creatieve initiatieven op de basisschool ontsproten uit mijn brein.

Op de website van SBS6 las ik dat je acts geïnspireerd zijn door spreuken uit een boek dat je door je grootvader is nagelaten. Wat voor boek is dit?
Hier kan ik helaas geen uitspraken over doen. Hoe langer ik in de show blijf zitten, hoe duidelijker dat zal worden.

Je hebt een bijzondere stijl. Als je op het podium staat, kom je heel rustgevend over. Je weet ook op de één of andere manier in te spelen op de emoties van mensen. Hoe doe je dat? Ik bedoel: is het als mentalist-zijnde niet storend voor je rust en concentratie als je zoveel mensen om je heen hebt?
Ik sta nog steeds geregeld versteld van mijzelf. Maar ik ben gewoon mezelf. Het was in het begin wennen om zulke pure reacties te ontvangen en wist tot een half jaar geleden niet eens dat ik die kwaliteiten in mij had. Ik schijn makkelijk emoties te kunnen oproepen bij personen. Mensen voelen zich snel op hun gemak en durven mij te vertrouwen. Dan maak je de mooiste acts. Één op één demonstraties zijn inderdaad erg sterk, maar ook met meerdere mensen kan je mooie dingen doen.

Waaraan en/of aan wie heb je je succes te danken?
Keihard werken en blijven geloven in wat je dromen zijn. Soms zullen niet alle mensen eens zijn wat je doet of welke beslissingen je neemt, maar als je alles wat je aanpakt vol overtuiging en geloof doet, kun je heel ver komen.

Hoe zie jij jezelf over tien jaar?
Over tien jaar zet ik mijn eerste stappen als professioneel spreker, trainer en motivator voor bedrijven.

Heb je een boodschap voor de lezers?
Blijf geloven in jezelf. Stel jezelf doelen en werk daar naartoe. Investeer in je leven. Spreek je ambities uit en laat je door niemand weerhouden. Geniet!

Als ik later kleinkinderen heb kan ik zeggen: “Kijk jongens, opa heeft geleefd!”

Morgen, vrijdag 2 april 2010, om 20.30 uur is Sudesh weer te zien in “De Nieuwe Uri Geller” show op SBS6. Wil je hem blijven zien in deze bijzondere show? Kijk dan naar de uitzending en stem op Sudesh!

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. buy weed online, schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: hindoedharma.nl/blog/interview-sudesh-roman-de-nieuwe-uri-geller/ […]

 2. noonoo.org schreef:

  … [Trackback]

  […] Information to that Topic: hindoedharma.nl/blog/interview-sudesh-roman-de-nieuwe-uri-geller/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: hindoedharma.nl/blog/interview-sudesh-roman-de-nieuwe-uri-geller/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *