Heb je ook weleens momenten dat je denkt: Waarom heeft iedereen verwachtingen van me? Waarom mag ik niet anders zijn, zoals ik zelf wil? Ik heb ze vaak, en word er gek van! Soms over mijn studieachtergrond, soms over mijn kleding en over mijn uiterlijk… Waarom laten ze me niet gewoon met rust?!

Waarom moet ik makkelijk kunnen leren en een econoom, arts of advocaat worden? Waarom is hbo te weinig en moet ik per se wo doen? Misschien vind ik wiskunde, economie, biologie en dat soort vakken wel helemaal niet makkelijk of leuk. Misschien kan ik helemaal niet goed leren uit boeken, maar leer ik meer van de praktijk. Misschien past een hbo-opleiding Communicatie wel meer bij mij!

“Waarom is je kleding niet zoals iedereen draagt?” is ook een klacht die ik vaak te horen krijg. Ik ben niet modern, omdat ik geen merkkleding draag. What’s the big deal als ik geen tachtig euro wil uitgeven aan een spijkerbroek of twintig euro aan een T-shirt? Ik ben tevreden met mijn spijkerbroek van 3,50 euro van de Haagse Markt hoor! Waarom is het eigenlijk zo raar als je geen merkkleding draagt? Wees blij dat ik überhaupt een broek draag!

Ook krijg ik vaak gezeur dat ik me niet modern kleed en geen make-up gebruik. Wekelijks weer dat geklaag: “Ranjita, waarom kleed je je zo ouderwets? Waarom ben je niet zoals elk meisje en tut je lekker?” Vooral op dit topic krijg ik vaak zoveel commentaar. Ben ik dan geen meisje meer als ik niet urenlang voor mijn kledingkast en voor de spiegel sta?

Niet te vergeten het gezeur over uitgaan. “Waarom doe je zo afstandelijk? Ga gewoon mee uit!” Wat moet ik in die pokke herrie? Ik zie niets leuks in dat geflirt van jongens en al dat geroddel en gelebber. Laat mij dan maar lekker thuis zitten en asociaal zijn. Ik doe niet mee aan dat vieze nachtleven met die herriemuziek!

Geef mij maar Lata, Rafi, Mukesh en Kishore. Of Sonu Nigam, Alka Yagnik, Udit Narayan, Kailash Kher en KK. Die Engelse herrie en die herrie van vele Hindoestaanse local bandjes vind ik maar niks. Geen MTV, TMF en dat soort rotzooi. Ik doe liever iets leerzaams dan te kijken naar halfnaakte mensen die alleen maar vals zingen.

Misschien hebben ze wel gelijk en ben ik inderdaad ouderwets. Maar betekent dat dat anderen mijn leven moeten bepalen? Waarom houden ze zich niet bezig met hun eigen zaken? Zijn ze bang dat ik hun pad van “succes” beïnvloed? Is het nou zo erg om een gezond verstand te hebben dat roept dat ik iets niet wil? Als zij het zo goed weten, laten ze het dan lekker zelf doen. Laat ze eens een universitaire opleiding doen, laat ze lekker een kwart van hun dag besteden aan hun uiterlijk, laat ze lekker al hun geld opmaken aan dure kleding en gadgets, laat ze halfnaakt hun billen schudden tussen sekslustige jongens… Maar laat mij alsjeblieft met rust!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *