Shri Rama is een van de weinige avatara’s die op aarde leefde zonder magische krachten te gebruiken. Hij werd geboren als een gewone jongen en leefde als een normaal mens (voor zover dat uiteraard kon, aangezien hij in een koningshuis werd geboren).

Het bijzondere aan zijn levensverhaal vind ik zijn enorme compassie en de manier waarop hij elke moeilijkheid trotseert met moed en positiviteit. Hij vervulde zijn verschillende plichten als geen ander en trotseerde ook moeilijke keuzes die hij in crisissituaties moest maken.

Shri Rama wordt dan ook niet voor niets gezien als het ideaalbeeld van de mens. Dharma, de natuurlijke plichten, boven alles, tezamen met een overdosis compassie en positiviteit. Geen schaamte om als oudste prins verbannen te worden naar het woud. Geen vies gevoel bij het eten van de afgegeten bessen van Shabari…

Zelfs na het doden van de demonenkoning Ravana besloot hij boetedoening te beoefenen voor het doden van een wijs persoon, omdat hij erkende dat Ravana niet alleen een demon was maar ook een enorme Shiva bhakta (toegewijde) met veel wijsheid in zich.

Laten we de Shri Rama in onszelf ontwaken en tot uiting brengen in ons dagelijkse leven, zodat wij zijn kwaliteiten niet alleen op de dag van Ramanavami herdenken, maar op elke dag van ons leven.

Ik wens jullie en jullie dierbaren een zeer gezegende Ramanavami toe.

Ramanavami aanbieding

Als traktatie op deze mooie Ramanavami heb ik een speciale kortingsaanbieding ingesteld voor de online cursus Vedische Astrologie. Als je je uiterlijk aanstaande dinsdag (7 april, Hanuman Jayanti) inschrijft voor de cursus, kun je hiervan gebruikmaken. Voor meer informatie en aanmeldingen, bezoek de website: https://academy.hindoedharma.nl/cursus-va/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *