Regelmatig word ik benaderd door mensen die op zoek zijn naar ‘een goede pandit’. Vaak zijn het mensen die veel problemen hebben en behoefte hebben aan inzichten vanuit de janma kundali en geestelijke begeleiding. Maar elke keer moet ik ze weer teleurstellen, want ik ken geen goede pandit.

Sommigen van jullie zullen het zich misschien nog wel herinneren. In 2011 en 2012 heb ik mystery guest gespeeld bij diverse pandits en mandirs om de openheid en de dienstbaarheid te testen. Als ik een (kritische) waarom-vraag stelde, hingen veel pandits de telefoon al op of werden ze boos. Als ik op een hindoeforum een waarom-vraag stelde, werd mijn topic meteen verwijderd en werd ik geband. In de mandir werden mensen boos als ik een vraag stelde over het bestuur of om toelichting van het gepredikte vroeg. Mandirs waren telefonisch haast niet bereikbaar en als ik vragen stelde, werden ze al snel gepikeerd. Door twee mandirbestuursleden werd ik afgeblaft en eentje hing halverwege het gesprek de telefoon op, zelfs toen ik me gedroeg als iemand met veel problemen die op zoek was naar een goede pandit.

Vooral als mensen veel problemen hebben, gaan ze op zoek naar een pandit die hun janma kundali voor ze kan bekijken. Ik ken slechts een paar pandits die beweren dat te kunnen en door nadere research kwam ik erachter dat de meeste van hen hier een software voor gebruiken. Tja, ik kan zelf ook wel naar www.astrosage.com om een janma kundali te maken. Maar de janma kundali goed interpreteren; daar hebben we toch wel wat voorkennis voor nodig en ook voor de remedies. Bovendien vragen veel pandits hoge geldbedragen voor hun diensten. Sommige pandits worden er zelfs zo rijk van, dat ze in een luxe Jaguar of Mercedes rijden en in een villa wonen. Moet ik zulke pandits aanraden aan mensen die al zoveel problemen hebben? Wat voor garantie is er dat ze de mensen écht zullen helpen en geen misbruik maken van hun situatie, zoals al vaak gebeurt?

Ik vind het best moeilijk om elke keer tegen mensen te moeten zeggen dat ik helaas niemand ken die ze kan helpen. De paar oprechte geleerden die ik ken, hebben het te druk en verrichten niet meer zulke werkzaamheden. Vaak krijg ik dan de vraag of ik het zelf niet kan doen, maar met veel situaties heb ik geen ervaring en ik heb de tijd ook niet om iedereen te kunnen helpen naast mijn drukke fulltime baan en nevenactiviteiten. Ik kom al net toe aan het updaten van de website. Op zulke momenten voel ik me zo machteloos. Iemand die het zo moeilijk heeft, vraagt me om hulp en ik kan niet helpen. Soms word ik ‘s avondslaat of zelfs ‘s nachts gebeld door mensen die erdoorheen zitten en dan moet ik ze zeggen dat ik niemand weet die ze kan helpen. Dat voelt zo ontzettend rot. Ik krijg er slapeloze nachten van, vooral als ik weet dat ik ze gewoon écht niet kan helpen. Wat zou u doen in zo’n situatie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *