Mannencosmetica… Als je dat woord hoort, krijg je al de kriebels. Bij ‘cosmetica’ denken we immers al snel aan vrouwen die zich voor de spiegel staan te schminken. Maar is cosmetica wel alleen iets voor vrouwen?

Vandaag de dag stellen wij vrouwen andere eisen aan de man: geen formeel type, maar iemand met humor en een mooi, verzorgd uiterlijk. Daarom vinden we mannen met een goed verzorgde en zachte huid aantrekkelijk. Getinte look, sprekende ogen, zachte lippen en witte tanden. Nette nagels vallen natuurlijk ook onder de categorie ‘kenmerken van de perfecte man’. Overdreven mannelijke kenmerken maken geen indruk op de hedendaagse vrouw. Dus geen behaard, onverzorgd type met een ruwe huid, luie ogen, schrale lippen, gele tanden of vieze nagels. Nee, dat is te onaantrekkelijk. Je krijgt zo’n koud gevoel als je naar zo’n vent kijkt. Steeds meer mannen maken hun uiterlijk daarom dan ook zo mooi mogelijk. Dit doen ze niet met damesachtige producten, maar met speciale verzorgingsproducten.

Dit verschijnsel is niet van deze tijd. Zelfs al in de tijd van de oude Egyptenaren en Romeinen zien we dat mannen zoveel mogelijk hun best deden om zich van andere mannen te onderscheiden. Hun doel was om gezonde vrouwen te veroveren. Hiervoor gebruikten zij veel natuurproducten. Ook op het Franse hof zien we dat mannen hun best deden om mooie gelaatstrekken te krijgen. Zo voelden ze zich beter in hun vel en waren ze aantrekkelijker voor eventuele toekomstige liefdespartners. De mannen van deze tijd zijn niet veel anders. Ook de mentaliteit van oudere mannen begint geleidelijk te veranderen.

Hot en sexy is in. Anders hoor je er gewoon echt niet bij. Niet alleen vrouwen raken geobsedeerd door de mooie modellen in tijdschriften. Ook mannen hebben er een handje van. De media laten de mensen allerlei ideaalbeelden zien, en de mensen doen alles om dat ideaalbeeld te bereiken. Van vrouwen is het bekend dat ze denken dat je meer kunt bereiken als je een ‘goed’ uiterlijk hebt. Van mannen horen we dit niet vaak, terwijl uit diverse enquêtes is gebleken dat zij wel degelijk hetzelfde denken. Dit streven naar een ideaalbeeld speelt op een steeds jongere leeftijd, zowel bij vrouwen als bij mannen.

Om een mooi uiterlijk en perfecte uitstraling te krijgen, gebruiken mannen vooral stylingproducten. Face en body staan op de eerste plaats. Zo is er gel, speciaal voor de mannenhuid. De stylingproducten passen echt bij wat de man wenst. Het is immers gemakkelijk en het resultaat is zichtbaar. Bovendien heb je al snel een fris en verzorgd uiterlijk.

Als we het over het gezicht hebben, kunnen we de ogen natuurlijk niet vergeten. Daarom gebruiken veel mannen de mascara-achtige gel. Deze legt de nadruk op de ogen, zonder dat de buitenwereld het merkt. Stylingproducten voor mannen worden veel verkocht.

Mannen willen er immers ook goed en verzorgd uitzien. Dus waarom zouden zij geen make-up mogen gebruiken? Het is misschien raar als jouw vriend of broer jouw crèmetjes gebruikt. Maar zeg nou eerlijk, wat is er mis met een goedverzorgde man? Een paar jaar geleden was hier een hele discussie over, kan ik me nog herinneren. Het gevolg was dat cosmeticabedrijven hier op in gingen spelen. En het resultaat zien we allemaal: mannencosmetica is een feit geworden.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: hindoedharma.nl/blog/mannencosmetica-not-crazy-at-all/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: hindoedharma.nl/blog/mannencosmetica-not-crazy-at-all/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *