Na maandenlang verschillende geschriften lezen, ruim 1900 artikelen uitzoeken en corrigeren, tientallen artikelen schrijven, de vormgeving tientallen keren veranderen, een nieuwe huisstijl creëren, audio van de tientallen mantra’s verzorgen, gebruikersonderzoeken houden, peilingen houden door hindoes op straat aan te spreken en flyers ontwerpen, is ‘ie eindelijk online: de nieuwe website.

Op verzoek van een paar bezoekers heb ik bijgehouden hoeveel uren ik er in totaal aan heb besteed. Ik kwam uit op 1427 uur, bijna 60 volle dagen, zo’n twee hele maanden. Het voelt wel wat vreemd als ik dit aantal zo teruglees, want het voelde helemaal niet zo lang. De tijd ging zo snel! Sommige mensen vragen me of ik geen leven had, dat ik er zoveel tijd aan heb besteed. “Dit ís mijn leven!” antwoord ik dan enthousiast.

Dharma is mijn passie, mijn ambitie, mijn missie. Ik vind het geweldig om ermee bezig te zijn en de kennis die ik opdoe te delen met mijn medemens. De mensen tot wie ik van dienst kan zijn, de contacten die ik opdoe, de visies van anderen waar ik veel van leer en vooral de grote voldoening die ik eruit haal; dat zijn voor mij toch wel dé redenen om dit werk belangenloos te doen. Het maakt mij niet uit hoeveel tijd ik eraan besteed, als ik het maar doe. Zoals ik volgens mij eerder weleens in een artikel schreef, ben ik de website begonnen vanuit mijn eigen interesse en bewustzijn. Ik wilde dat wat ik tot een paar jaar geleden miste, bieden aan de mensen die dit ook missen. Een centraal punt voor kennis op het gebied van de Hindoe Dharma, een luisterend oor als er iets dwarzit, advies in moeilijke situaties en bij moeilijke keuzes, updates van hindoe-initiatieven en -activiteiten in Nederland zodat de zoektocht naar de roots eenvoudiger wordt.

Uiteindelijk is dit het geworden, de website die u nu voor u ziet. Trots zou ik het niet willen noemen, maar ik ben er wel ontzettend blij mee. Als ik de huidige website en artikelen vergelijk met die van de vorige website, dan merk ik een vorm van vooruitgang die ik allang had willen zien. Natuurlijk valt er nog heel veel te doen in de Nederlandse hindoegemeenschap, maar dit is een bescheiden poging daartoe. Mijn doel is in eerste instantie om de hindoegemeenschap zo optimaal mogelijk te informeren over de universele waarden uit de geschriften. Maar ook de religieuze en culturele actualiteiten, de activiteiten van verschillende hindoeorganisaties en andere initiatieven. Daarnaast wil ik de hindoes als individu helpen, bijvoorbeeld wanneer zij in moeilijke situaties verkeren waar zij zelf niet uitkomen of waarbij zij een luisterend oor nodig hebben. Op deze manier wil ik een bescheiden poging doen om de eenheid in de Nederlandse hindoegemeenschap te bevorderen.

Ik weet dat het heel moeilijk is om dit op een goede manier te realiseren, maar ik probeer te doen wat in mijn vermogen ligt. Mijn motto met de website is: “Houd onze mensen niet dom; informeer ze!” Daarom heb ik tijdens de promotie van de website dan ook gepleit voor zoveel mogelijk publicatie over de website. Tot de Nederlandse hindoemedia ben ik helaas niet doorgedrongen, maar er zijn wel veel mensen uit onze samaaj geweest die het bericht hebben verspreid en onze medebroeders en -zusters hebben geïnformeerd over de website. Dit heeft geleid tot een groter bereik van onze samaaj. Ik wil deze mensen dan ook hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en medewerking om de Hindoe Dharma te bevorderen en onze samaaj dichter bij elkaar te brengen. Chapeau voor hen!

Enkele bezoekers hadden bepaalde vragen die zij graag beantwoord wilden zien in een artikel. Dit artikel is een reactie daarop.

2 antwoorden
 1. Bies zegt:

  Compliment, heel leerzaam voor jong en oud.
  Ik ben heel tevreden dat er zo wordt uitgelegd en vertaald. Voor onze generatie
  Heel hartelijk bedankt.
  Ram Ram

  Beantwoorden
  • Ranjita zegt:

   Hallo Bies, fijn om te horen. Hoop dat we hier veel mensen mee op weg kunnen helpen!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *