Ik belijdde een geloof slechts omdat mijn ouders en grootouders dat ook doen, en daardoor bleef ik dwalen. Ik ben rond gaan zoeken en kwam zoveel tegen. Op elke vraag zocht ik een antwoord. Het krijgen van antwoorden gaf me voldoening en liet me mijn pad zien.

Tijdens mijn zoektocht ben ik in contact gekomen met mensen met verschillende religies, levenswijzen en denkwijzen. Dit heeft mij goed gedaan. Ik kwam erachter dat er zoveel overeenkomsten zijn tussen de verschillende levenswijzen, dat ik een aardig brede en frisse kijk heb gekregen op het leven. Het heeft mijn geest verrijkt.

Ik heb geleerd van mijn braahman-voetstuk af te stappen, in discussie te gaan met verschillende mensen, mijn geloof te bekritiseren, geen mensen meer in hokjes te plaatsen, mensen rechtvaardig te behandelen, de wereld om me heen als mijn familie te beschouwen en mezelf als een nederige dienaar. Ik heb mezelf van egoïstische brahmaan (lees: raakshas) naar mens geëvolueerd. Blij ben ik met mijn nieuwe leven.

Graag zou ik de mensen mijn boodschap willen meegeven: Iedereen is uniek, dus respecteer een ieder, ongeacht geloof, religie, ras, leeftijd, geslacht, “kaste” en dergelijke. Respecteer ieders geloof en laat mensen in hun waarde. Zolang het jou niet hindert, is er geen enkel probleem. Natuurlijk kun je je verdedigen als iemand je aanvalt, maar ga nooit provocaties uitlokken voor een nieuwe oorlog.

Verspil je energie niet aan mensen die ver van je eigen geloof staan. Als je een waar geloof in je hart hebt, laat je dan niet misleiden door wat anderen pretenderen beter te weten. Uiteindelijk is het God die over je oordeelt, niet de betweterige gemeenschap.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. w69 schreef:

    … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: hindoedharma.nl/blog/respect-4-all/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *