Alle verhaaltjes van het hindoeïsme leren ons iets of laten ons nadenken. Soms laten ze ons lachen om Krishna Bhagvaans en Hanuman Baba’s lieve kinderverhaaltjes en soms leren ze ons dingen door het grote verhaal van Rama Bhagvaan. Dat vind ik zo mooi aan mijn geloof.

Ik vroeg me altijd af waarom mama en papa zo streng waren voor mij, waarom ik andere regels had dan mijn vriendjes en vriendinnetjes. Zij waren altijd zo anders dan mij, vond ik. Op een dag was ik het zat en werd ik heel boos op mijn Shiva Bhagvaan. Waarom moest Hij altijd mij hebben? Waarom heeft Hij mijn mama en papa anders gemaakt dan andere mama’s en papa’s? Waarom laat Hij mij dingen geloven waardoor andere mensen mijn geloof pijn willen doen?

Ik word altijd gepest door mijn klasgenootjes. Ze pesten me, doen me altijd pijn en slaan me zelfs. Soms duwen ze me om en lopen ze over mijn rug heen. Alleen maar omdat ik anders ben dan hen. Ik mag nooit bij mijn vriendjes en vriendinnetjes spelen, ben vegetarisch en kan niet liegen.

Maar op die dag werd ik zo boos op Shiva Bhagvaan, want ik bad elke dag tot Hem en toch was Hij zo stout tegen mij. Ik vond dat helemaal niet leuk en daarom ging ik lelijke dingen tegen Hem zeggen. Dat Hij stout was, mij altijd pijn deed en me nooit redde als ik werd gepest. Toen ging ik in mijn kamer zitten, met mijn spullen gooien en huilen.

Mijn nana ging me toen een verhaal van Shiva Bhagvaan vertellen. Shiva Bhagvaan is mijn lievelingsbhagwaan. Hij is ook anders dan alle andere mensen en Bhagvaans, maar Hij volgde toch Zijn geloof. Hij liet zich nooit pijn doen en vertrouwde in zichzelf. Ook al had Hij andere kleren, zag Hij er anders uit en vonden mensen Hem eng, dat maakt Hem niks uit. Hij volgt gewoon Zijn geloof en is daardoor heel gelukkig. Zo wilde ik ook zijn en daarom ging ik vanaf toen ook zo doen, net als Shiva Bhagvaan. Daarom luister ik nu altijd naar Bhagvaans verhaaltjes en leer ik heel veel.

Ik was natuurlijk heel stout geweest tegen Shiva Bhagvaan en heb toen 1000 keer “Om namah shivaaya” gezegd. En weet je? Ik kreeg ‘s nachts een droom van Shiva Bhagvaan! Niemand gelooft me als ik dat zeg. Alleen nana geloofde het, maar ik weet zeker dat Hij het was, want ik heb het zelf gezien!! Hij zei dat Hij blij was dat ik sorry had gezegd en zei dat ik voortaan niet meer gepest zou worden en dat Hij altijd bij me zou blijven.

Nu heb ik elke dag een hangertje van Shiva Bhagvaan aan mijn ketting en bid ik ook nog langer tot Shiva Bhagvaan en Hij helpt me altijd. En weet je? Ik heb zelfs een 10 gehaald voor mijn schrijfschrift! Ik ben echt helemaal blij met Shiva Bhagvaan. Shiva Bhagvaan is mijn held en ik hou heeeeeeeeeeeeell veel van Hem!!

Uiteraard is dit artikel niet letterlijk geschreven door Anamika. Het artikel is een tekst geschreven door Ranjita, verteld door de 8-jarige Anamika. Hierin is geprobeerd zoveel mogelijk letterlijke verwoordingen te gebruiken, maar dat is niet overal even goed gelukt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *