In zijn woede zorgde Indra ervoor dat de dorpelingen van Shri Krishna geteisterd werden door hevige storm en regenbuien. Een periode van 7 dagen en 7 nachten. Shri Krishna tilde de berg Govardhan op en beschermde zo alle mensen en dieren in de regio. Een prachtig voorbeeld van een “lockdown”, beschreven in de Bhagavad Purana.

De dorpelingen wendden zich tot Shri Krishna: Hij werd het middelpunt en door Hem alleen al te zien, werd men herinnerd aan de kwaliteiten van een harmonieus en nobel persoon. Een inspiratie voor velen en wat heeft Hij ons prachtige lessen meegegeven in zijn lila’s (speelse verhalen) en wijze woorden!

Shri Krishna had ook kunnen denken: “Ik kan hier veilig zitten met een energetisch schild om me heen; zo ben ik veilig. Laat de rest maar in moeilijkheden verkeren en sterven; zolang ík maar veilig ben.” Maar dat deed Hij niet. Niet alleen omdat Hij een neerdaling van het Goddelijke was en dus ook ontzettend veel compassie had, maar ook vooral om te laten zien dat er hogere en belangrijkere doelen zijn dan alleen onszelf.

Juist moeilijke tijden zijn ervoor bedoeld om stil te staan bij de manier waarop we leven en te kijken hoe we dat kunnen verbeteren. Hoe kunnen we hogere doelen stellen in het leven? Hoe kunnen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen een beter bestaan creëren? Hoe kunnen we zó leven, dat we onze negatieve impact op de natuur en de wereld om ons heen zoveel mogelijk beperken en toch een tevreden bestaan kunnen leiden? Hoe kunnen we onszelf ontwikkelen tot harmonieus mens in deze harde wereld?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *