De laatste maanden heb ik het vaak zo druk, dat ik mezelf soms twee keer voorbij vlieg en nauwelijks meer aan schrijven toekom. Jullie zullen het niet geloven, maar via HindoeDharma.nl lijk ik me te hebben ontwikkeld tot een 24/7 levende hindoe-portal. De afgelopen paar weken probeer ik het wat rustiger aan te doen, even wat tijd te nemen voor mezelf en in plaats van dagelijks twintig keer mijn mailbox te checken, dit minder vaak te doen.

Veel mensen zullen wel denken: “Wat is er nou zo druk aan het beheren van een website waarop de laatste tijd nauwelijks meer artikelen verschijnen?” Deze vraag wordt mij vaak ook letterlijk gesteld. Geloof het of niet, ik sta dan echt met m’n mond vol tanden. Ik ben zoveel bezig met de website, maar kan niet eens vertellen wat ik eigenlijk allemaal precies doe. Ik heb er nooit echt bij stil gestaan. Vandaag doe ik dat voor het eerst.

Wat ooit begon als een hobby (kennis opdoen over de Hindoe Dharma en deze delen met mijn medemens) is uitgelopen tot een uitgebreide vrijwilligersfunctie. Dagelijks krijg ik gemiddeld 20 mails en telefoontjes met allerlei vragen over de Hindoe Dharma of mensen die hulp, advies of begeleiding zoeken bij de problemen en vraagstukken in hun leven. Hierbij gebruik ik de Hindoe Dharma – zoals ik die bewust of onbewust ken en heb geïnterpreteerd – als leidraad. Soms word ik geconfronteerd met merkwaardige kwesties en vraagstukken, zoals seksueel misbruik, zelfmoordneigingen, prestatiedruk, generatieverschillen, homoseksualiteit of de talloze verhalen over hoe vele pandits hun functie misbruiken en/of door het slijk halen. Daarnaast krijg ik natuurlijk ook persberichten en aankondigingen binnen van mandirs, Hindoestaanse evenementenorganisaties en dergelijke.

Er is een lange tijd geweest dat ik mijn mailbox zeker 20 keer op een dag checkte op nieuwe mails, omdat ik die mensen graag zo snel mogelijk wilde helpen. Maar de laatste tijden merkte ik dat het ten koste ging van mijn eigen leven en besloot mijn mailbox één keer per dag te checken en een marge van maximaal drie dagen te nemen om de mails te beantwoorden. Om eerlijk te zijn valt het me nog niet mee. Een gewoonte van twee jaar verander je ook niet zomaar even, dus probeer ik het geleidelijk aan te pakken.

Naast al het mail- en telefoonverkeer loopt natuurlijk ook het mandironderzoek, dat ontzettend veel energie vraagt met vooral het inzamelen van de enquêtes, onder andere bij de mandirs. Dit duurt nu al drie maanden. Daarnaast enquêteresultaten verwerken. Momenteel hebben we er 420 binnen en ik ben nu bij vraag 22 (van de 31). Het is merkwaardig om te zien hoeveel Hindoes de tijd hebben genomen om de enquête in te vullen en hun mening over mandirs aan ons te laten weten. Er is aardig wat naar voren gekomen. Ik vind het prachtig! Natuurlijk rest nog de grote vraag wat mandirs zullen doen met de resultaten, maar dat is momenteel zorg nummer 2. Laten we eerst maar wachten op de enquêtes die de mandirs hebben laten invullen.

Naast het mandironderzoek verkoop ik een aantal producten en koop ik pooja-spullen in om ze te verzenden naar mensen die ver van pooja-winkels wonen, om ze toch in hun pooja-spullen te voorzien.

Dat zijn zo’n beetje mijn bezigheden m.b.t. HindoeDharma.nl. Denk nu maar niet dat jullie me lastigvallen met jullie mails en telefoontjes, want dat is echt niet zo. Als het me niet uitkomt, dan horen jullie het vanzelf wel. Ik vind het juist fijn om mensen te helpen. Het kost soms aardig wat tijd, geld en energie, maar het is het zeker waard!

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. lottovip schreef:

    … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: hindoedharma.nl/blog/van-hobby-naar-24-7-portal/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: hindoedharma.nl/blog/van-hobby-naar-24-7-portal/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *