Na lange tijd sprakeloos te zijn over de verkrachtingen in India kon ik niet langer stil blijven. Het heeft lang geduurd voordat ik kon verwerken wat er allemaal in India gebeurt en hoe hierop wordt gereageerd. Het valt me op dat het publiek zulke verschrikkelijke gebeurtenissen vaak linkt aan religie.

Vaak krijgen moslims de schuld. Moslims zouden bij wijze van diverse soorten jihads hindoevrouwen verkrachten. Soms vanuit bekeringsredenen, soms omdat bepaalde hindoevrouwen macht of aanzien hebben, soms vanuit lust, soms vanuit loverboy-acties, soms vanuit liefde, soms vanuit wraak, soms gewoon om meisjes en vrouwen geestelijk kapot te maken en zo hun leven te vernietigen… Vele redenen worden genoemd voor de verkrachtingen in India en ik zie dat dit vaak gelinkt wordt aan de islam. In deze tijd waarin moslimhaat continu gevoed wordt door de media, politiek en andere factoren, vergeten mensen vaak hun gezonde verstand te gebruiken. Iemand zegt of schrijft iets en het wordt klakkeloos aangenomen, waardoor de publieke opinie een product wordt van andermans discriminerende geest.

Natuurlijk zijn er moslims die zich schuldig maken aan dergelijke wandaden, maar loop nu niet te generaliseren. Vergeet niet dat er ook genoeg christenen en hindoes zijn die zich schuldig maken aan zulke praktijken. In de Delhi gang rape waren bijvoorbeeld hindoes de dader. Zo zijn in meerdere gevallen hindoes de daders geweest. Nu kunnen we zeggen dat moslims vaak in naam van hun religie hebben gehandeld, maar volgens sommige wetenschappers en Indiase nieuwscritici zijn er zelfs daders geweest die beweren in naam van het hindoeïsme te hebben gehandeld. Volgens hen zouden vrouwen een vorm van Shakti zijn in de zin van energie die in bedwang moet worden gehouden. “Zoals Shiva Shakti moest bedwingen, zo zouden mannen vrouwen moeten beheersen, omdat zij het welzijn vormt en die in balans moet blijven.”

Alsjeblieft zeg! Bij verkrachtingen gaat het niet om religie; het gaat om viespeuken die hun geslachtsdeel niet in hun broek kunnen laten. Die mannen willen gewoon hun lusten bevredigen of hun zogenaamde superioriteit tot uitdrukking brengen. In India wordt het leven van een vrouw over het algemeen sterk gelinkt aan een man. Als een vrouw ongehuwd blijft of gescheiden of weduwe is, wordt ze vaak als minder beschouwd, alsof een vrouw op zichzelf niet volwaardig is. Ze wordt altijd als iemands bezit beschouwd. Voor haar huwelijk van haar vader en daarna van haar echtgenoot, zelfs wanneer die is overleden. Wanneer een vrouw wordt verkracht of er zuur in haar gezicht wordt gegooid, wordt ze vaak niet meer geaccepteerd door een man en is haar leven dus vernietigd. Manay ka boli has killed more in this world than anything else…

Bij vele maatschappelijke kwesties wordt de religie erbij gehaald, alsof de wortel van alle misstanden religie is. Of het nu oorlogen zijn, kinderhuwelijken of verkrachtingen. Men vergeet hierbij dat we op de eerste plaats mensen zijn. Mensen die kunnen vallen en opstaan, die zich kunnen gedragen en misdragen, en bovendien: mensen die hun eigen keuzes maken en zelf verantwoordelijk zijn voor hun handelen. We kunnen religie de schuld geven, maar religie doet er totaal niet toe, want het is niet een religie die handelt maar mensen die zich schuldig maken aan zulke wanpraktijken! Iedere religie gelooft in een God als vader en/of moeder en geen enkele God zou dan ook willen dat zijn kinderen met elkaar vechten of elkaar leed toebrengen. Als het Goddelijke op aarde neerkijkt, zal het wel denken: “Ik heb ze een paradijs gegeven en kijk wat mijn kinderen ervan maken. Zij maken er een zooitje van en ik ben het zwarte schaap.” Don’t blame religion; blame the so-called human or society…

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. b52club schreef:

    … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: hindoedharma.nl/blog/verkrachtingen-in-india/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: hindoedharma.nl/blog/verkrachtingen-in-india/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *