Het was een onvergetelijke zondagmiddag voor bhajan- en ghazalfans toen de Bhajan King Anup Jalota op 28 september jl. een concert gaf in theater Diligentia te Den Haag. Van 14.00 tot 17.30 uur zat de zaal vol mensen die helemaal werden opgenomen in de muziek en zang van de levende bhajanlegende.

Deze middag zal geëtst blijven in de herinneringen van de Nederlandse Hindoestanen voor een lange, lange tijd. De zonnige middag was gevuld met de warmte van bhajans, gezien de bhajanliefhebbers volledig veroverd werden door de muziek in theater Diligentia te Den Haag. Het was Bhajan King Anup Jalota die een geweldige opvoering gaf, een concert dat zowel het hart van het publiek als dat van Anup zelf met een onvergetelijke warmte vulde.

Gekleed in een crèmekleurige kurta verlichtten Anupji’s heldere stem en godsvruchtige liederen de middag en iedereen werd een met de muziek en met Bhagavaana. In zijn kenmerkende stijl begon de Bhajanmaster met zijn populairste bhajan ‘Aisi laagi lagan’, te midden van veel geklap en een daverend applaus. Dit prachtige nummer werd gevolgd door ‘Ram naam ati meetha hai’ waarbij het publiek ook weer werd betrokken. Ook kietelde zijn gevoel voor humor op het podium de lachspieren van het publiek. Dit maakte zijn optreden levendig en interactief.

Natuurlijk bewees de zanger niet alleen zijn meesterschap niet alleen in bhajans en ghazals, maar ook in de kunst van het communiceren met de mensen. Jalota bewoog zijn bewonderaars met bhajans als ‘Jag mein sundar hai do naam’ en ‘Tere tan mein Ram, tan mein Ram’. Een bundel van de meesters noten met dezelfde op de santoor gespeeld door Piyush Pawar resulteerde in een zaal vol luid geklap.

Zijn vertolking van ‘Payoji maine Ram ratan dhan paayo’, ‘Kabhi kabhi Bhagavaana ko bhi bhakto se kaam pade’, ‘Naam Hari ka jap le bande’ en vele andere populaire nummers die volgden bezorgden het publiek alweer een onmetelijk plezier.

Zijn onberispelijke stem droeg passie, devotie en gevoel. De Bhajan Dopahar was georganiseerd door stichting Dosti.

Jalota’s stem werd begeleid door Amit Chaube op de tablaspeler, Himanshu Tiwari op de gitaar en Piyush Pawar op de santoor. Tijdens het concert lieten zij ieder ook een stukje solo horen. Jalota zelf bespeelde de harmonium.

Aan het eind van het concert stond de hal vol dringende fans. Jalota had een lading dvd’s meegenomen van zijn concert in Nieuw-Zeeland. En iedere Jalota-bewonderaar wil natuurlijk wel zo’n dvd! Helaas waren de dvd’s al snel op, tot de teleurstelling van vele mensen. Gelukkig werd deze al snel weggewerkt toen Anup Jalota in de hal verscheen en iedereen de kans kreeg om zijn handtekening te vragen of met hem op de foto te gaan. Al met al, een geslaagde middag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *