Dit verhaal las ik laatst op Facebook en ik vind het zo mooi, dat ik het graag met jullie wil delen. Het gaat over het volgen van je hart en tegenslagen die we in het leven meemaken.

Een wijze man zei: “Volg jouw hart en volg jouw passie…”

Ik vroeg de wijze man: “Hoe kan ik mijn hart volgen als het mij constant leidt naar liefdesverdriet en teleurstellingen?”

De wijze man lachte en zei: “Lief mens, jouw hart is niet degene die jou leidt naar liefdesverdriet en teleurstelling. Het zijn de verwachtingen die je creëert van het leven, door de verhalen die rond gaan dat geluk buiten je is te vinden en dat de ware liefde ergens buiten op jou aan het wachten is. Het is een heel mooie gedachte voor hoop.”

Ik vroeg de wijze man: “Hoe zit het dan met ware liefde en succes?”

De wijze man lachte weer en zei: “De wereld buiten probeert je wanhopig te overtuigen hoe succes eruit ziet, wat liefde is en waar je dit kunt vinden.
Het enige wat ze in het geheel eruit laten, is dat geluk en liefde niet buiten te vinden is. Dit is de reden waarom je constant op zoek gaat en constant teleurgesteld raakt.

Het begint allemaal bij zelfliefde. Zelfliefde is onvoorwaardelijk van jezelf houden. Door zelfliefde word je allereerst gelukkig met jezelf en dit vormt een basis voor zelfrespect, acceptatie en balans. Een grote kracht van bewustwording is zelfrealisatie. Zelfrealisatie dat je “al” gelukkig bent. Door zelfrealisatie zal je ook dingen gaan aantrekken die jou daadwerkelijk in deze staat kunnen gaan brengen. En hoe je naar de wereld kijkt is heel belangrijk; is het glas half vol of half leeg?

Vergeet niet dat aan het einde van de streep, jij degene bent die overal een betekenis aan geeft. Op deze manier word je bewuster van de invloed die je hebt op jouw realiteit. En dit is hoe je langzaam terug gaat naar je natuurlijke staat, waarin je bent geboren. Je bent gecreëerd uit liefde en daarom ben jij liefde. Als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, kan je ook onvoorwaardelijk van iemand anders houden.

De truc die ze met mensen hebben uitgehaald, is om mensen te laten denken dat de verantwoording van hun geluk bij iemand anders ligt dan bij zichzelf. Dit is een valse belofte en het is niks meer dan een illusie.

De mooiste dingen in het leven zijn heel simpel. Kijk maar naar de natuur: alles werkt in harmonie samen om datgene te vormen dat wij “de natuur” noemen. Niets wordt misleid, alles “is” en bloeit.”

Ik vroeg de wijze man: “Hoe kan ik nou teruggaan naar mijn natuurlijke staat, als mijn hart is gebroken?”

De wijze man glimlachte en zei: “Jouw hart is niet hetgene dat gebroken is maar jouw wil en jouw verwachtingen van het leven. Jouw hart is juist degene die de waarheid weet en dat is dat jij niets hoeft te zoeken of te verdienen.

Hetgene je zoekt heb je al en dat is verbondenheid in liefde. Niemand kan dat van je afpakken. Jij bent degene die acuut kan beslissen om uit de cyclus van angst te stappen en het leuke ervan is dat je van niemand toestemming nodig hebt.

Jouw hart weet allang de waarheid; de waarheid dat jij uit liefde gecreëerd bent, want het was er elke keer bij.
Jouw hart is niet hetgene wat beschadigd is; het is jouw zelfvertrouwen en geloof.
Jouw hart juist is hetgene waar je “altijd” op terug kan vallen, omdat het jou nooit zal misleiden.”

Ik vroeg de wijze man: “Hoe kan ik leren om naar mijn hart te luisteren?”

Wijze man: “Jouw hart spreekt met je op diverse manieren en de meest voorkomende manieren zijn jouw intuïtie en gevoel. Je kunt het het beste horen in momenten van stilte.”

Ik zei tegen de wijze man: “Dank je wel voor deze mooie woorden.”

De wijze man zei: “Geen dank. Ik ben blij dat je me weer heb gevonden en ik heb nooit aan je getwijfeld. Kom dansen met mij in het heden en laat al jouw oude herinneringen over hoe dingen zouden moeten zijn, los. Volg mij en ik laat je de echte wereld zien…”

De wijze man is mijn hart…

Bron: Aldrich Arunde
(verhaal dat op Facebook veel wordt gedeeld)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *