Gisteren was ik op de Chatney Hindoejongerendag in het Mediaplaza van Jaarbeurs Utrecht. Normaal ben ik niet zo onder de indruk van Chatney-programma’s, maar van dit evenement was ik zeer onder de indruk.

Vooral het feit dat ze zoveel hindoes bij elkaar hebben weten te krijgen vond ik erg bijzonder. Ook de wijze waarop vooral bij de workshops en spreker Ajay Mangal op simpele wijze een essentiële boodschap werd gegeven vond ik erg inspirerend. Zo leer je maar dat ingewikkelde dingen ook op een eenvoudige manier kunnen worden verteld, als je maar creatief bent, ruimer kijkt en voortdurend communiceert met je doelgroep.

Dat laatste vind ik ook erg belangrijk. Ik heb gisteren dan ook veel mensen – zowel jong als oud – gesproken over hun ideeën en behoeften rondom de Hindoe Dharma. Dit heeft mij ontzettend geïnspireerd en ik ben deze mensen dan ook erg dankbaar. Ik vond het ook grappig om te horen dat sommige mensen HindoeDharma.nl aanhaalden als bron van kennis over de Hindoe Dharma en ze het niet konden geloven dat ik die website beheerde (positief bedoeld).

Het is altijd zo leuk en inspirerend om met mensen te communiceren over dit soort concepten. Vooral over de Hindoebase, poojahandleidingen, het mandironderzoek, de meldfunctie en mijn laatste blog kreeg ik veel complimenten. Natuurlijk waren er ook wat minder positieve punten, namelijk het feit dat ik soms wat fel uit de bocht kom of te snel reageer en dat ze bepaalde informatie missen op de website. Maar aan de andere kant vonden de meeste mensen wel dat ik terechte punten aanhaal en dat rebelse soms nodig is. Ik vroeg toen aan een paar: “Ja, maar moet ik nu rebels zijn of het zachtaardig brengen?” Als antwoord kreeg ik: “Nee, dat rebelse vind ik toch leuker; het houdt me tenminste wakker.”

Grappig om te horen, maar ook wel onzekermakend, want ik vind kritiek heel belangrijk, maar ik krijg nooit echt concrete punten, óf dan krijg ik kritiek in de vorm van onvolwassene, fingerpointing, verwijtende reacties waarin ik voor van alles word uitgemaakt.. Ja, daar heb ik natuurlijk ook niets aan!

Daarom nodig ik jullie bij deze nogmaals uit om, als er punten zijn die u veranderd wilt zien op HindoeDharma.nl en/of bij mij, mail het me dan alstublieft! Maar wees a.u.b. wel concreet. Beschrijf concrete en specifieke punten die u zelf heeft gezien/gehoord, vertel wat het effect daarvan is op u, waarom dat in uw ogen beter kan en vertel me ook vooral hóe ik dat kan verbeteren. Wees alstublieft duidelijk in wat u graag veranderd ziet. Op die manier zit u niet met frustraties, kan ik mezelf ontwikkelen, kan dit gebeuren in goede harmonie en schiet de gemeenschap er wat van op. Dat zou ik heel fijn vinden. De website is immers voor de samaaj, en dat zijn jullie!

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. diyala SERCH schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: hindoedharma.nl/blog/wees-open-en-durf-te-bekritiseren/ […]

 2. altogel link schreef:

  … [Trackback]

  […] Here you can find 51654 more Information to that Topic: hindoedharma.nl/blog/wees-open-en-durf-te-bekritiseren/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: hindoedharma.nl/blog/wees-open-en-durf-te-bekritiseren/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *