Tijdens het binnen zitten, ben ik ijverig aan de slag mijn leefwijze te minimaliseren.

Ik besef steeds meer hoe ik jarenlang heb gerend om alle ballen in de lucht te houden. Na mijn burn-out en het verlaten van mijn baan dacht ik ervan geleerd te hebben, maar door mijn grote uit de hand gelopen hobby (HindoeDharma.nl) neigde ik weer dezelfde kant op te gaan.

Mijn dagen waren overvol met allerlei verplichtingen die ik mezelf had opgelegd. Alle mails beantwoorden, lesmateriaal maken, artikelen schrijven, janma kundali’s maken… Het begon met doen wat ik moest doen, om vervolgens te ploeteren en nog meer te doen. Het resultaat: ik stortte in, alweer.

Ondanks dat bleef ik van mezelf moeten. “Er loopt een cursus; ik moet lessen maken & uploaden. Ik moet mijn cursisten van lesmateriaal voorzien en ze tegemoetkomen.” Binnen enkele weken had ik alles gereed en ondertussen kreeg ik alleen maar liefde, begrip en warmte over me heen.

Uiteindelijk kreeg ik een schop onder mijn kont van mijn handlezer: “Ranjita, dit kan niet langer. Jij hebt hulp nodig, anders kom je in een behoorlijk dal terecht en dan wordt het heel moeilijk om er weer uit te komen.” Dus: therapie en acupunctuur.

Het duurde even voordat ik inzag dat ik die grote investering waard was. Als zelfstandige is het soms moeilijk om het hoofd boven water te houden. Als je een burn-out hebt gehad en niet of nauwelijks werkt, heb je geen inkomen. Maar met de juiste maatregelen kom je er wel, als je maar vertrouwen hebt.

Zelfreflectie, zelfreflectie, zelfreflectie…. Leren van het verleden, om de lessen ervan toe te passen in de toekomst. Ik gebruik de huidige tijd om meer lucht te creëren, vrij te bewegen en mezelf te zijn. Ik ga ervoor!

4 antwoorden
 1. Dhr.Pt.Jagdew zegt:

  Geachte mevrouw Ranjita devi -ji,

  Het gaat uw goed.(U heeft het verdiend)

  Met Vriendelijke Groet,

  Dhr Pt.Jagdew
  ( Personal Trainer)

  Beantwoorden
 2. Dhr.Pt.Jagdew zegt:

  Geachte mevrouw Ranjitadevi-ji,

  U lacht weer dat is een heel goed teken.!!!!!!

  Met Vriendelijke Groet,

  Dhr.Pt.Jagdew

  (Personal Trainer)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *