Beide. HindoeDharma.nl gebruikt software om nauwkeurige berekeningen te kunnen maken en boeken om de astrologische kaarten te kunnen analyseren en interpreteren. HindoeDharma.nl gebruikt voornamelijk de toonaangevende geschriften van de vedische astrologen Parashara, Varahamihira, Mantreshwara en Bhrigu.

De kennis die ik op HindoeDharma.nl deel, haal ik uit de hindoegeschriften. Ik heb ongeveer 10 jaar lang bijna dagelijks verschillende hindoegeschriften gelezen en bestudeerd. Daarbij ben ik begonnen met de Bhagavad Gita en bepaalde Upanishads, waarna ik met name de Ramacharitamanasa, Valmiki Ramayana, Mahabharata, Bhagavad Purana, Devi Bhagavad Purana, Garuda Purana, Vishnu Purana en commentaren van wijzen op deze geschriften ben gaan lezen om mijn kennis te vergroten.

Daarna ben ik de hindoegeschriften vooral thematisch gaan bestuderen, waarbij ook de vier veda’s, andere Upanishads, Brahmana’s, Smriti’s en Purana’s aan bod kwamen. Vooral omstreden onderwerpen als het kastenstelsel, de positie van de vrouw, uitgebreide rituelen en overlijdensrituelen hebben mij in het begin zeer geboeid. De laatste jaren houd ik mij echter meer bezig met het hindoeïsme als leefwijze en de toepassing van de vedische leer, waarbij ik deze kennis voor mezelf probeer te vertalen naar de moderne samenleving. Ik ben nu dan ook meer bezig met het toepassen van de kennis die ik heb opgedaan en het vertalen van deze kennis naar praktische ervaringen, om er nog meer uit te halen.

Sinds de afgelopen jaren houd ik mij voornamelijk bezig met het bestuderen van de Patanjali Yoga Sutra’s en Brihat Parashara Hora Shastra.

Bronverwijzingen

In het begin was ik erg goed in het onthouden van exacte verzen en bronnen, maar naarmate ik meer hindoegeschriften ben gaan lezen en mijn hbo-studie er ook nog eens bij kwam, is die exacte kennis vervaagd. Daardoor weet ik niet altijd meer de exacte bron van de kennis die ik in een artikel of lezing deel. Vaak zijn het ook meerdere bronnen, aangezien bepaalde kennis in meerdere geschriften voorkomt. Meestal weet ik nog wel het geschrift en de context, maar niet exact welke vers of bladzijde.

Weet ik nog wel waar ik het heb gelezen, dan zet ik de bron bij het artikel. Mocht je twijfels hebben, dan mag je me natuurlijk altijd mailen. Vaak weet ik nog wel waar het ongeveer staat en/of in welk verhaal of welke context, dus wellicht komen we er samen wel uit als je het echt graag wilt weten. Ik kan ook desnoods een en ander opzoeken in mijn bibliotheek, maar daar heb ik helaas niet altijd tijd voor, aangezien het veel tijd vergt.

Uiteraard! Of het nu gaat om dharma, rituelen, tradities, een pad van yoga, ayurveda of jyotisha; je kunt altijd bij mij terecht.

Je mag mij mailen of een berichtje sturen om een belafspraak te maken. Ik help je graag.

Je kunt mij een bericht sturen via e-mail, social media, WhatsApp of Skype. Mijn contactgegevens zijn:

E-mail: Ranjita@hindoedharma.nl
Facebook: HindoeDharma.nl
Instagram: @shewillriseagain
WhatsApp: +31 637049176
Skype: Ranjitadevi

Internetbellen mag ook. Mocht ik niet opnemen, stuur me dan een berichtje, dan bel ik je later terug.

Ik ben vaak in India voor mijn persoonlijke ontwikkeling en opleidingen. Daarom beantwoord ik gewone telefonische oproepen en sms-berichten alleen als ik in Nederland ben.

Mijn uurtarief is €49 voor online sessies. Momenteel doe ik geen sessies op locatie.

Dit bedrag is inclusief indirecte tijd voor mailcontact, voorbereiding, rapportage en administratie. Er komen dus geen onverwachte kosten bij, tenzij dit expliciet is vermeld.

Alles wat ik met HindoeDharma.nl doe, is mijn passie en ik krijg er veel energie van. Tegelijkertijd heb ik ook geld en middelen nodig om anderen van dienst te kunnen zijn en natuurlijk om te leven.

Al 16 jaar investeer ik dagelijks ontzettend veel tijd, geld en energie in al het werk dat ik met HindoeDharma.nl doe. Mezelf verdiepen in de hindoe dharma en anderen helpen met mijn kennis & ervaring, is iets wat ik fulltime doe. Jaarlijks besteed ik rond de €10.000 aan coaching, opleidingen en (studie)materialen om mezelf te verdiepen in de hindoeleer en op praktische manieren mijn kennis en ervaring met anderen te delen. Ook deel ik regelmatig boodschappen en warme maaltijden uit aan mensen die het minder goed hebben.

Daarnaast heb ik natuurlijk ook geld nodig om mijn vaste lasten te betalen en geld te sparen voor mijn vakanties, toekomst, pensioen en eventueel (ziekte)verlof. Verder draag ik netjes de nodige belastingen en premies af over mijn inkomen.

Een pandit is meestal een persoon die rituelen voor anderen verricht en religieuze tradities leidt. Hij krijgt een autoritaire positie op basis van zijn titel en is verbonden aan een bepaalde stroming, mandir of hindoeorganisatie. Zijn focus ligt vooral op het hindoeïsme als godsdienst, waarbij de nadruk meestal ligt op rituelen & tradities en het uitvoeren, leiden, begeleiden en prediken hiervan. De pandit komt vooral in beeld bij (bijzondere) religieuze gelegenheden.

Ik ben slechts een trotse hindoe die anderen graag op weg helpt in hun zoektocht. Dit doe ik onafhankelijk en ik ben niet verbonden aan een stroming. Mijn nadruk ligt op hindoe dharma als waardevolle levensleer om meer geluk, vrede en heling in het leven te ervaren. Samen met de persoon kijk ik wat bij diegene past. Dat kunnen rituelen en tradities zijn of andere aspecten van de hindoe dharma, zoals yoga, ayurveda, filosofie etc. De hindoe dharma heeft voor ieder wat wils.