Categorie: Wees alert

Op Facebook gaat een filmpje rond over dames die spiritueel begaafd zouden zijn en geblinddoekt uitspraken doen over bepaalde personen en/of zogenaamde ‘body readings’ en ‘mind readings’ doen, die vervolgens blijken te kloppen. Ook in Nederland zijn er mensen die beweren dat zij dit soort gaven hebben en beweren helderziend te zijn.

Ik geloof zeker dat dit een spirituele gave kan zijn en weet dat dit bestaat, maar ik weet ook dat heel vaak dit soort dingen gescript/in scène gezet worden of dat zogenaamde ‘body readers’ en ‘mind readers’ eigenlijk gewoon zaken constateren op basis van je lichaamshouding en uiterlijke kenmerken. Het meisje uit het filmpje is bijvoorbeeld inmiddels ontmaskerd, waarbij bleek dat zij een draadloze headset in haar oor had waardoor zij alle informatie kreeg doorgespeeld van een derde persoon.

Aan de hand van je ogen, spraak, huid, haar, postuur en algehele uitstraling zijn al veel psychologische en medische zaken te constateren, vanuit oosterse (met name vedische) wetenschappen als ayurveda, acupressuur en Tibetaanse geneeskunde. Hoewel deze in het westen minder bekend zijn en het minder logisch klinkt dat men aan de hand van jouw lichaamskenmerken en uiterlijke kenmerken uitspraken kan doen over bijvoorbeeld jouw persoonlijkheid of gezondheid, is dit in oosterse culturen vaak vrij  ‘gewoon’.

Ook als mensen ook maar een beetje kennis hebben van jouw cultuur, leefstijl en/of achtergrond, dan kunnen zij al dingen constateren die waar zijn. Je staat er vaak niet bij stil dat je in eerdere gesprekken of ter plekke bepaalde uitlatingen hebt gedaan over bijvoorbeeld je beroep, leeftijd, studie of werk. ‘Mind readers’ en ‘body readers’ zijn over het algemeen goede illusionisten, heel oplettend en onthouden elk detail. Vervolgens combineren zij alle details tot een verhaal dat op jou van toepassing is en natuurlijk klopt dat, want jij hebt hen die informatie (onbewust) zelf gegeven!

Wees dus altijd alert. Het is goed om te geloven in spiritualiteit en spirituele gaven, maar zorg ervoor dat je nooit goedgelovig wordt, altijd oplettend bent en nooit misbruik van je laat maken.

Eigen ervaring

Ik heb dit zelf meegemaakt bij ayurvedische en Tibetaanse artsen in India die ik nooit eerder had ontmoet en die me nog niet eens hadden aangeraakt om bijvoorbeeld mijn polsslag te meten, naar mijn ademhaling te luisteren of een polsdiagnose te doen. Zij konden mijn lichaamsconstitutie vaststellen en op basis hiervan uitspraken doen die volledig klopten. Hetzelfde met mijn trekking guide van vorig jaar, die tevens acupressurist is. Hij kon puur op basis van mijn lichaamshouding en uiterlijke kenmerken vertellen wat voor persoon ik was, hoe ik in mijn kindertijd was en wat ik in mijn leven heb meegemaakt. Ik had die man nooit eerder ontmoet en er was geen mogelijkheid dat hij die dingen van tevoren over mij kon weten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *