Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je helemaal uitgeput bent? Weinig tijd voor leuke dingen en nauwelijks energie voor de dagelijkse dingen. Vandaag ben ik na lange tijd weer op dat punt beland. Na mezelf tien keer voorbij te hebben gerend, weet ik het zeker: ik ben toe aan rust.

Rust, het klinkt zo eenvoudig. Ik zeg het ook altijd tegen anderen: “Let je wel goed op jezelf? Rust je wel goed uit?” Zo makkelijk als het uit mijn mond komt, zo moeilijk is het soms ook om daadwerkelijk tot rust te komen. De afgelopen dagen heb ik haast fulltime gewerkt om alle achterstanden in te halen. Dan brengt dat uurtje mediteren per dag me niet echt tot rust. ‘s Morgens kom ik vermoeid uit bed en ‘s avonds ga ik er weer afgemat op liggen. Ik ben de hele dag zo erg bezig met mijn werk en nevenactiviteiten, dat ik nauwelijks tijd en energie overhoud voor andere dingen. Zelfs aan mijn meditatie kom ik soms niet toe. Ik heb geen benul van dagen of wat er NU om me heen gebeurt. Het is net alsof mijn lichaam alleen nog maar in staat is te eten, te werken en te slapen. De gedachte “er moet nog zoveel gebeuren” blijft continu belletjes rinkelen in mijn hoofd. Is dit mijn leven?, vraag ik me dan af.

“Nee”; dat is het antwoord dat mijn geest vandaag gaf tegen die illusie. Mijn geest en lichaam hebben me vandaag keihard teruggetrokken. Ik voel me als een galopperend paard dat ineens keihard aan haar teugels is getrokken. AUW! Mijn lichaam en geest protesteren. Het is genoeg geweest. Tijd om weer aan de oppervlakten van het leven te komen en daar ook te blijven. Mijn gespannen hoofd is eindelijk in de stand-by-mode. Ik hoor de kinderen weer vrolijk buiten spelen, de buurmans traplift weer langs de muur schuren en zie de ganzen buiten weer hun modeshow lopen. Het voelt alsof ik ineens ben teruggezogen uit de wereld van de illusie “er moet nog zoveel gebeuren”. Een noodkreet van mijn lichaam en geest. Tijd om mijn geest en lichaam wat aandacht te geven en hun rust te gunnen. Tijd om afstand te doen van alle stress en mijn hart weer te voelen kloppen. Tijd om te ontspannen!

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: hindoedharma.nl/blog/moe-en-uitgeput/ […]

  2. Study in Africa schreef:

    … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: hindoedharma.nl/blog/moe-en-uitgeput/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *