Na lange tijd zat ik vandaag weer naar het nieuws te kijken. Raar vond ik het altijd al en ik heb ook nooit zin om naar het nieuws te kijken. Maar vandaag verveelde ik me en besloot ik tijdens het zappen maar te stoppen op het journaal.

Bizar. Dat vind ik het nieuws vandaag. Het viel me op dat het in elk nieuwsbericht wel weer over rampen en doden ging. Oorlog in Afghanistan, overstromingen in India, modderstromen in China, bedreigingen van brandweerpersoneel. Waar gaat het toch naartoe met de wereld? Elke dag kampen er wel weer mensen met een bepaalde ramp en gaan er weer mensen dood.

Als we die rampen zien in Afghanistan, Iran, India, China en dergelijke, dan lijkt het alsof we hier slapen. We zien de beelden op tv, lezen erover in de krant, maar drinken ons kopje thee gerust verder. Soms vraag ik me af of er überhaupt mensen die stilstaan bij dit soort gebeurtenissen in de wereld. “Hoezo? Het gaat toch goed in Nederland?” krijg ik vaak te horen. En “die landen krijgen al genoeg steun.”

Maf eigenlijk, dat mensen wel schrikken als er in Nederland een huis is afgebrand en drie mensen zijn omgekomen, maar er geen medeleven wordt getoond met de honderden slachtoffers die dagelijks omkomen door een of andere ramp in het buitenland. Wanneer zullen we ontwaken?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: hindoedharma.nl/blog/ontwaak/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *