Tegenwoordig, en vooral op de middelbare school, zijn er meiden die echt al hun kleren uit de kast halen om een zo sexy mogelijk outfit samen te stellen, of juist niet zo sexy. Ik heb klasgenoten gehad die twee uur te laat op school kwamen, omdat ze niet wisten wat voor kleding ze moesten aantrekken of zich moesten optutten.

Bij mij zaten twee meisjes in de klas die tijdens de les de hele tijd zaten te praten over wat voor kleding ze de volgende dag zouden aantrekken. Één keer was er een miscommunicatie en kwamen beiden met dezelfde broek op school. Ze vonden het zo erg, dat een van ze twee minuten voor de bel naar huis ging om haar broek te wisselen.

Oke, er is niks mis met een leuk uiterlijk, maar overdrijven hoeft ook weer niet. Er zijn ook mensen die er geen behoefte aan hebben om indruk te maken, en die hebben het niet altijd even makkelijk met al die kritiek die ze krijgen. Ik ben ook zo iemand. Op school werd ik altijd aangesproken op mijn uiterlijk: ‘Zeg, wanneer ga je naar de kapper? Lang haar is niet meer in hoor! …. Ranjita, je hebt zo’n leuk figuur en nog draag je zulke lange truitjes…’

Om de een of andere reden loopt de wereld met het motto: ‘Sexy is in, dus gedraag je ook zo!’ Maakt het je niet uit hoe je eruit ziet, dan voldoe je niet aan ‘de norm’ of kom je van een andere planeet.

Moet je dan maar toegeven aan de druk van je omgeving? Jezelf zo aantrekkelijk mogelijk aankleden, zodat jongens elke dag naar je toekomen en zeggen dat je een lekker ding bent? Jongens aan je lichaam laten zitten omdat je een sexy image wil hebben zodat iedereen je accepteert? Besteden jongens en meisjes daarom zoveel tijd aan elkaar? Oke, sommige jongens zijn echt leuk en relaties kunnen ook geweldig leuk zijn. Maar je vermindert de kans op het ontmoeten van de juiste man. Je weet maar nooit wanneer je die kei tegenkomt. Iemand die niet om je lichaam/uiterlijk geeft, maar om je hart!

Beautymagazines, filmsterren, zangers… Waarom hebben ze zo’n succes? Je hoeft niet eens talent te hebben. Als je in de ogen van mannen slaagt, slaag je voor heel de wereld. Dat vertellen de media ons. Maar waarom moet je knap en sexy zijn voor de hele wereld? Dat hoef je toch alleen maar te zijn voor een leuke man en jezelf? Wat hebben anderen daar nou mee te maken?

Jongeren zijn duidelijk heel beïnvloedbaar en daarom het grootste en belangrijkste doelwit voor de commercie. Maar als het gaat om verantwoordelijkheid van minderjarigen, is het ineens onduidelijk. Dan weet ineens niemand meer waardoor het komt dat steeds meer minderjarigen het verkeerde pad opgaan en worden gebruikt door loverboys.

Er is meer aan een vrouw dan haar lichaam, maar dat is blijkbaar niet zo winstgevend. Onze moderne samenleving wordt immers geleid door de economie. Ons imago is belangrijker. Daarvoor kan men tegenwoordig zelfs hun zelfrespect opofferen.

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. Diyala Bauc14 schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: hindoedharma.nl/blog/veruit-te-sexy/ […]

 2. sex tre em schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: hindoedharma.nl/blog/veruit-te-sexy/ […]

 3. important link schreef:

  … [Trackback]

  […] Here you can find 57455 additional Information to that Topic: hindoedharma.nl/blog/veruit-te-sexy/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *