Tijdens Divali branden de meeste hindoes allerlei diya’s en verlichten & versieren zij hun hele huis. Ze maken lekker eten klaar, omhelzen elkaar, brengen leuke en gezellige tijden met elkaar door en wensen elkaar een shubh Divali toe.

Vergeet niet de belangrijkste diya te branden en/of de olie hiervan bij te vullen: de diya in ons hart <3

Het zorgen voor elkaar, hetzij eigen of vreemd, is één van de basisbeginselen in het hindoeïsme. Het zou mooi zijn als deze Divali daar een begin van kan zijn. Een nieuw begin waarin we uiting geven aan onze prachtige dharma.

Met waarden als geweldloosheid, respect voor elkaar, vrede en saamhorigheid. Met daden als aandacht voor elkaar, goede zorg voor elkaar en communicatie tussen elkaar. Blijf jezelf ontwikkelen, draag jouw steentje bij aan de maatschappij, help mensen die het minder goed hebben…

Want feestdagen vieren is mooi, maar ze hebben natuurlijk ook een essentie: dharma. De hoogtijdagen zijn herinneringen aan dharma en haar leringen. Laten we die essentie niet vergeten en hier uiting aan geven. Niet alleen tijdens Divali, maar ook in ons dagelijkse leven.

Shubh Divali!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *