Ik ben katholiek geboren, maar nu ben ik vanuit mijn eigen initiatief en vanwege de vele onbillijkheid een volger van het geloof van mijn hindoeïstische voorvaderen geworden. Het kostte me 20 lange jaren om hindoeïsme te studeren en de ware betekenis van Vedanta te begrijpen.

Ik benaderde eens een hindoe en vertelde hem dat ik een hindoe wilde worden. Hij vroeg me naar mijn religie en ik vertelde hem dat ik katholiek was. Hij zei tegen me: ‘Ga gewoon naar huis en word een goede katholiek!’ Dit is de gedachtegang van vele hindoes. Deze hindoes hebben geen trots voor hun geloof, ‘s werelds beste en grootste filosofie!

Het is zo makkelijk om christen of islamiet te worden, zelfs hun boeken en literatuur zijn pruts. Maar een Hindoe worden of overstappen naar het hindoeïsme, is een moeizame taak. Er is letterlijk niemand om je te helpen of om je te troosten. Zelfs het commentaar van swami’s is zo wijd wat betreft kosten. Soms vragen ze zelfs 500 gulden/euro!

Nu naar het hoofdpunt: ‘Hoe moet je een verdeelde hindoegemeenschap herenigen?’ Alleen een verenigde hindoegemeenschap kan de Sanatana Dharma beschermen!

Het is dus tijd voor de opperste kasten en de zogenaamde pandits – waar vaak ook ongeleerde mensen tussen zitten, mensen die ‘geleerde Brahman’ genoemd willen worden, vis en vlees eten, alcohol drinken, de geschriften niet eens kennen, en niet eens voor onze Dharma opkomen, maar toch leiders willen zijn.

En deze zelfde onkundige clowns drillen constant dat ‘alle religies hetzelfde zijn’. De Sanatana Dharma is de enige religie die gebaseerd is op onderzoek van onze innerlijke ik en het vinden van goddelijkheid in onszelf. Dit terwijl andere religies gebaseerd zijn op openbaring en blind vertrouwen. Zelfs een gekke vent kan openbaringen krijgen!

Het is tijd dat niet alleen mensen uit hoge kasten pandits mogen worden, puja’s mogen uitvoeren en Sanskriet mogen leren. De Hindoegemeenschap behoort iedereen met open hart en ziel te accepteren met liefde en trots.

Stel je eens voor dat als al deze zogenaamde “Dalits” en lagere kasten de Hindoegemeenschap verlaten en overstappen naar andere religies. Dan worden ze met open armen ontvangen bij de andere religies, vooral bij het christendom en de islam.

Volgens de Vedanta is iedereen goddelijk, alles en iedereen is deel van Brahman, iedere ingeslotene, iedereen, kan brahmana zijn, door heilige teksten te bestuderen, zoals de Veda’s en de Upanishads.

Braahmana’s en hoge kaste bij geboorte is een bedrog en vervorming van Veda’s. Iedereen die brahmana, kshatriya of vaishya wil worden, kan dat, door de juiste methoden van studie en beoefening toe te passen.

Daarom richt ik me tot mijn hindoebroeders en zusters, en zeg ik: ‘Laten we herenigen!’. Door deze reformatie van de Sanatana Dharma kunnen we een nieuw India bouwen, dat is Bharat, en zo kunnen we de hele wereld ook bevrijden.

Denk erover na, heb het er een moment over. Wees, voordat je zegt dat de hele wereld een familie, is eens aardig voor je (hindoe)genoten, je arme (hindoe)broeders en zusters, help ze, doneer je tijd, je geld. Liefdadigheid begint thuis. Roep openlijk uit dat je een hindoe bent, draag zelfs een tilak. Als joden en moslims kalotjes kunnen dragen en christenen een kruis, waarom kunnen wij onze symbolen/uitingsvormen dan niet dragen? Laten we trots wezen om hindoe te zijn. Natuurlijk mag deze trots niet leiden tot egoïsme, maar we mogen echter wel op een pure manier trots zijn, mits we in ons hart een ware hindoe zijn.

Aum Vedanta, de grootste en puurste kennis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *